Ужас у Дервенти: Ратни ветеран се разнио бомбом

Слађан Тутњевић (59), некадашњи средњошколски професор, музичар и директор фабрике обуће у Дервенти, прекратио је себи живот разнијевши се ручном бомбом.

Република Српска 03.05.2021 | 12:41
Ужас у Дервенти: Ратни ветеран се разнио бомбом

Како сазнаје локални портал мојадервента, његово беживотно тијело пронађено је јуче на обали Укрине, око 150 метара од породичне куће у улици Пете Козарачке бб. у Дервенти.

За сада није познато зашто је овај 59-годишњи ратни ветеран дигао руку на себе и, на Васкрс, на овако страшан начин прекратио живот.

- Призор на мјесту трагедије, на обали ријеке, био је ужасан. Тијело жртве било је у локви крви, а доњи дијелови разнесени. Пронађени су и растргани дијелови одјеће, мобилног телефона, као и осигурач од ручне бомбе  - казују извори портала упућени у ову трагедију.

Незванично сазнајемо да је у јутарњим сатима дервентску полицију телефонским позивом алармирала рођака настрадалог М. Р., дојавом да јој је нестао рођак Слађан Тутњевић.

Полицијска потрага убрзо је окончана на десној обали Укрине, гдје је пронађено његово беживотно тијело.

- Дежурна тужитељка Окружног јавног тужилаштва Добој наложила је увиђај, а доктор - мртвозорник Дома здравља Дервента је утврдила да су смртоносне повреде наступиле услијед тешких повреда мале карлице и других доњих дијелова тијела. Она је констатовала да је Тутњевић истог дана (недјеља) у јутарњим часовима извршио самоубиство ручном бомбом - незванично сазнаје портал.

Такође, незванично сазнајемо да су истражиоци рођаке М. Р. пред њеном кућом, недалеко од дома рођака - жртве, пронашли цвијеће и поруку исписану на коверти од рачуна за електричну енергију.

- Ријеч је личној поруци која се, за сада, не доводи у везу са висином рачуна или евентуалним дуговањима за струју, као мотивом или окидачем за самоубиство. Истина, поготово посљедњих дана Слађан је све више падао у депресију, жалећи се на многобројне животне тегобе - сазнаје портал.

Очито је да су материјалне, породичне и друге тегобе овог ратног ветерана, биле претежак животни терет, констатују његови познаници.

БИВШИ ПРОФЕСОР, ПЈЕВАЧ И ДИРЕКТОР, ОСТАО САМ

Дервенћани, како сазнајемо, о Слађану Тутњевићу, имају само ријечи хвале. Знају га, изнад свега, као „културну, добронамјерну, вриједну и свестрану особу“. Дипломирао је економију и једно вријеме радио као средњошколски професор, потом као директор дервентске фабрике обуће „Демос“. Његова свестраност се огледала и у томе да је свирао хармонику, а у продукцији ТВ БН снимио је свој ЦД народних пјесама, а вредноћа да је након приватизације фабрике на чијем је био челу, за живот  почео да зарађује набавивши велико стадо оваца.

Након брачног бродолома, без стечене пензије, овај 59-годишњак је прије више година остао да живи сам, јер су му супруга и сада већ одрасли син одселили негдје у околину Сарајева.

(Мојадервента/Н. ЂУРИЋ)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

xxx

03.05.2021 11:00

покојму дуси стагаје навело на такав скуцај да изврси самоубиство некаму господ буде праведан судија

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

03.05.2021 11:23

Син,супруга и дрзава за коју је ратовао треба да се стиде за ово,Бог це да их пита...Поцивај у миру Сладјане !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.05.2021 13:13

Државе, за коју је ратовао нажалост нема односно она не постоји, а да ли је ратовао за БиХ, у то можемо сумњати.

Name

Ре

03.05.2021 13:24

У приватне разлоге не треба улазити, а да РС води рацуна о својим борцима бар би обавезе за струју и воду могли преузети на себе да људи не зиве као зивотиње. Назалост оваквих слуцајева це бити све висе јер беспарица је велика, а долазе генерације родјене 60-тих И поцетком 70-тих које су највисе настрадале у прослом рату. Нема помоци од 50 Или 100 КМ која то мозе ријесити. Без закона који регулисе права бораца нема ниста.

Name

ФЦ Барцелона

03.05.2021 12:29

Морају да раде по налогу Режима . Правда за Давида . Давидов дух се види изнад Бања Луке . Убице не спавају и даље вребају нове жртве по налогу Ратне Хунте .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

03.05.2021 14:31

А ко други него зена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

03.05.2021 17:38

Е сада, ако утврде да је био позитиван на корону, водиће се да је умро од короне. Тако то иде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веса

03.05.2021 19:16

Не може нам битИ боље док генерација која је изазвала рат не оде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Умичевић

04.05.2021 06:21

Не треба се плашити богатих...они исувише цијене своје богатство и свој живот да би извршили самоубиство!

ОДГОВОРИТЕ