Осуде на рачун навијача због прославе титуле

Италијански медији и јавност оштро су критиковали масовно окупљање навијача Фудбалског клуба Интер у центру Милана поводом прославе освајања титуле шампиона Италије након 11 година, јавља агенција АНСА.

Спорт 03.05.2021 | 17:29
Осуде на рачун навијача због прославе титуле

Према извјештајима италијанских медија, тридесетак хиљада присталица Интера славило је 19. скудето без поштовања епидемиолошких мјера, што је изазвало гњев грађана на друштвеним мрежама.

"Могу да разумем радост и весеље, али осећај одговорности би требало то да надвлада, а 121.000 мртвих да нас нечему научи", рекао је Франко Локатели, предсједник здравственог вијећа и нагласио да би требало избегавати сва масовна окупљања.

На удару јавности, а посебно опозиционих политичара у Милану нашао се градоначелник овог итаљанског града Ђузепе Сала, за кога се наводи да је навијач Интера. Замјера му се да није предвидио овакву ситуацију и да је скандалозно оно што је допустио, па се чак позива да поднесе оставку.

Гувернер Ломбардије Атилио Фонтана, преноси АНСА, назвао је оваква масовна окупљања веома опасним:

"Било је очигледно да би се такви догађаји могли догодити и сада је важно спријечити њихово понављање. Морамо захетавти од људи да стриктно поштују мјере. Надам се да ово неће довести до повећања броја обољелих, али о томе ћемо моћи да говоримо тек за неколико недјеља".

Милано је, попут читавог региона Ломбардије, у жутој зони, а то значи да су се после годину дана отворила позоришта, биоскопи, музеји као и ресторани само на отвореном, док они који немају баште нити столове испред ресторана су и даље затворени.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

витомир

03.05.2021 15:56

маните се више лажи и лоповлука и кажите народу праву истину а то је да нас сваким даном трујете бојним отровима а народ још у појам убијате

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

03.05.2021 16:22

Браво за Интер

ОДГОВОРИТЕ