ПДП: Руководство одговорно за стање у УКЦ Српске

Савјет за здравство ПДП-а тражи хитан одговор од руководства Универзитетско-клиничког центра Републике Српске шта се дешава у тој установи, будући да су се за само мјесец дана догодила три самоубиства скоком из зграде УКЦ.

Република Српска 04.05.2021 | 14:15
ПДП: Руководство одговорно за стање у УКЦ Српске

"Јасно је да су здравствени радници преоптерећени и да у овом моменту не могу надгледати сваког пацијента у сваком моменту, међутим ситуација је постала врло алармантна. Савјет за здравство ПДП-а пита да ли ће се предузети кораци да се ова црна статистика заустави, напомињући да одговор да УКЦ није установа затвореног типа, који су дали након претходног самоубиства, није довољан", каже се у саопштењу.

Даље се наводи да је Универзитетско-клинички центар установа која треба да лијечи људе, а не да из још увијек непознатих разлога, пацијенти ту сваких неколико дана себи одузимају животе. 

"Поставља се питање одговорности руководства, на челу са директором др Владом Ђајићем, које очигледно није у стању да обезбиједи услове да се овакве страшне ствари догађају. Ово је само један у низу свјесних или несвјесних пропуста др Ђајића и руководства УКЦ", каже се у саопштењу ПДП-а.

Подсјећају да је др Ђајић на УКЦ запослио доктора осуђеног на годину дана затвора због несавјесног пружања љекарске помоћи, односно вађења здравог органа пацијенткињи и који је умјесто да одговара за почињено дјело, отишао на ново радно мјесто у УКЦ.

"Након свега, сваки савјестан човјек и љекар би поднио оставку на руководећу позицију, али прије тога очекујемо од др Ђајића да детаљно информише јавност о дешавањима на УКЦ-у Републике Српске", каже се у саопштењу ПДП-а.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

хм

04.05.2021 12:37

цуј преоптерецени а нигдје никог

ОДГОВОРИТЕ
Name

меxико

04.05.2021 13:06

Па ста би ви да их везе за кревет Од короне оболијевају и нервно лабилни људи депресивни па и психијатријски слуцајеви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.05.2021 15:48

Убисе људе са тим лазним вентилаторима.

Name

БОЛнице

04.05.2021 18:07

Засто не објавите колико је људи преминуло од смртоносне болницке бактерије, а не посљедица вируса корона?! Колико цесто мијењате и провјеравате катетере пацијентима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ је глуп, не треба им ици

05.05.2021 18:28

Тако да. Свака трудница која се породи на царски рез , добије инфекцију ране , сепсу...па се бори за зивот. Пита ли се ико засто, ста је то сто доводи до инфекције, какав конац користе пре свега...?

Name

За

04.05.2021 20:24

За 25 дана 5 саоубистава ! Зашто ? То нема нигде у свету .

ОДГОВОРИТЕ