Мајка изградила за сина мостове до школе!

Једна мајка из Кине потрошила је преко 150.000 америчких долара на изградњу два пешачка моста (пасареле) како би се побринула да њен син сигурно дође у школу и врати се кући!

Занимљивости 10.05.2021 | 16:32
Мајка изградила за сина мостове до школе!

Брижина мајка у кинеској провинцији Хенан потрошила је више од милион јуана или око 154.000 долара за изградњу два метална пешачка моста ( пасареле) до школе свог сина, како би била сигурна да ће он и остала деца моћи безбедно прелазити пут.

Жена, идентификована само по презимену, Менг, недавно је рекла за телевизијску станицу Хенан да је пут до школе њеног сина увек био закрчен кад су родитељи довозили или долазили покупити децу после наставе, без семафора постављених у близини, прелазак пута је био опасна ствар и за ученике и за наставнике.

Још један разлог зашто је трошила новац из сопственог џепа за изградњу пасарела преко пута био је тај што се школа налазила на нижем терену, а локве које су се непрестано стварале на путу проузроковале су да се њен син увек врац́а куц́и мокрих ногу.

"Дубоке рупе испуњене водом и због тога је врло тешко било прец́и пут“, рекла је жена. "Вода се знала прелити преко степеница на којима стоје школарци и чекају родитеље. Изгледали су јадно. Ноге мог детета су  знале побелити  од воде из баре"

Оба моста, од којих је један готово завршен, а други у фази полагања темеља, одобрио је локални биро за становање и урбано-рурални развој, али је њихову изградњу искључиво финансирао мистериозни добротвор.

Госпођа Менг је рекала да свом сину никада није рекла да је платила нове пешачке прелазе јер не жели да њено дете буде сујетно због остале деце. Нада се само да ц́е њен допринос помоц́и деци и наставном особљу да буду сигурни и деци омогуц́ити образовање.

"Управо сам учинила оно што си могу приуштити. После смрти не можете понети новац са собом и не морам да остављам превише новца за своје дете “, рекла је жена. "Назвац́у мост 'Мостом мудрости'. јер ученици који прелазе мост могу бити све мудрији и мудрији"

Ова прича привлачи велику пажњу у Кини, а вец́ина корисника друштвених мрежа хвали жену за њен добродушни допринос. Могла је учинити толико ствари да са тих милион јуана користи само себи и својој породици, попут куповине пар станова или куц́е, али је одлучила да уместо тога учини нешто за целу заједницу.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар