Срби за Албанке дају и 3.000 евра

- Ми у односу на та интересовања ангажујемо сараднике на терену у читавој Албанији. Ко први нађе одговарајућу особу, која изрази жељу да се упозна са потенцијалним младожењом, ми их спајамо. Физички се долази на упознавање, нема размене телефона, друштвених профила... - наводи Мишко.

Регион 15.05.2021 | 20:19
Срби за Албанке дају и 3.000 евра

Посредовање код упознавања данас није искључиво резервисано за једног умешног проводаџију.

Напротив, институционализовало се, прешло на агенцију са бројним сарадницима, расутим по целом региону. Посао је наплатив, бракови који се потом склопе ретко се разведу, а да је бизнис већ разрађен, јер интересовање постоји, рекао нам је један од власника агенције који посредује у упознавању мушкараца, пре свега из Србије, са женама из Албаније, искључиво.

Мишко Јовановић из агенције регистроване у Тирани, али са сарадницима на терену по целом региону, посао је започет пре осам година.

- То је већ био разрађен посао. Ми смо видели да то функционише и пре нас. Нема правила, највише је Срба, али има и Хрвата, људи из Босне и Херцеговине, из западне Европе - каже у телефонском разговору из Црне Горе.

Истиче да посредују у упознавању, али не и у склапању бракова. Ипак, говори о младожењама и младама.

Објашњава нам и како се тај "процес" одвија фазно. Најпре момци искажу интересовање. Пошаљу кратке биографије и своје фотографије.

- Ми у односу на та интересовања ангажујемо сараднике на терену у читавој Албанији. Ко први нађе одговарајућу особу, која изрази жељу да се упозна са потенцијалним младожењом, ми их спајамо. Физички се долази на упознавање, нема размене телефона, друштвених профила... - наводи Мишко.

Додаје да се одлази у посету млади:

- Ту се праве неки прелиминарни договори ако се њих двоје једно другом допадну.

Следећи корак је узвратна посета кад млада са укућанима или братом оде да види услове у којима би живела.

- Трећи корак је да поново младожења дође у Албанију где обавља веридбу. Некад веридба буде истовремено са свадбом - каже Јовановић наводећи да се најчешће чека да прође неколико седмица, некад и месеци, док младожења не одведе младу.

Потом следи свадба у младожењином крају.

Пре подстанарке на западу него газдарице у Србији?

Јовановић каже и да је интересовање Албанки за удају у Србији замрло у протекле три године те да су им жеље да оду у земље Западне Европе.

- Нешто је веће интересовање за Хрватску него за друге земље зато што је у питању чланица Европске уније. Без обзира на то што се неко мучи и ради у Западној Европи, што живи као подстанар, оне би радије да буду подстанари тамо, него да у изобиљу живе у Србији, Црној Гори, БиХ... - каже Јовановић наводећи да развода има, али да се дешавају ретко.

Јовановић је открио да након обављеног посла агенција у Тирани наплаћује 3.000 евра. На упознавање одлази и посредник из агенције и то је најчешће особа која говори оба језика.

Наводи да је статистички гледано код нас највише Албанки удато у крају око Љубовије, Бајине Баште, Ниша, Алексинца...

- У Краљеву исто има много Албанки које су се удале - додаје Јовановић.

(Телеграф.рс)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

РаспадСистема

15.05.2021 18:39

Најљепсе зене су Албанке

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.05.2021 19:34

Колико је тих лопова тако на превару узело паре јадним људима, Српкиње беже са села и неће да живе, олош један.

Name

Ре:

16.05.2021 00:05

Наше су скупље, држе цијену. За те паре Ајфонка дође на село 2-3 дана.

Name

Србин

16.05.2021 06:43

Да буду зиве и здраве дјевојке !

Name

Да Будем Искрен

15.05.2021 18:42

Ја када идем у "Јавну Кућу", гледам шта ћу, са ким ћу и како ћу. Ово је ван сваке памети, 21. је вијек, Хомосексуалци нађу себи партнера природним путем, без посредника, а да Мушкарац и Жена не могу једно друго пронаћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.05.2021 19:07

Ти негираш сам себе! Чудиш се како се мушкарац и жена не могу наћи, а идеш у "јавну кућу"!?

Name

ре Да будем искрен

15.05.2021 19:17

Да будем искрен ти си комад будалетине.

Name

Ирисх Пуб

15.05.2021 18:52

Да, сад који су папуцари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

15.05.2021 19:12

Мене се зене боје и боје ме се да цу их оставити зато дефинитивно идем по Албанку !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мо

15.05.2021 21:31

Све је ово оцекивано кад су медији и друствене мрезе пуни којекаквих старлета (а зна се ста су у ствари) и идиота, млади људи немају нормалне узоре, дјеца мастају о бијесним аутима, некаквој "медијској слави", "успјеху", брзој заради и другим идиотлуцима тако да и брак и породица одавно замиру. Одавно је све постало ненормално, пут у пропаст мозе се мозда мало ублазити правилним потезима институција и медија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

16.05.2021 03:03

Тако се то ради и јос и заради. Послије це бити куку албанци нас преплависе бјезимо са косова. Наталитетом се осваја планета моје будале а насе сељандуре у стикле па у парове умјесто да остану на селу па да се удају као праве зене и продузе врсту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веселко

16.05.2021 06:49

То ће се србима разбити о главу. Што су успјели кроз ратове да очувају узеће им се оваквим путем, жене се албанкама а српске дјевојке се удају за муслимане и друге вјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

16.05.2021 07:00

За десетак година пола јужне србије ће бити млади Албанци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

16.05.2021 13:35

Сад ваљају и Албански дрзављани. Ма ми смо цудо од народа. Јел то нема довољно српкиња или оне бирају Босанце а срби Албанке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

17.05.2021 01:49

Дали ико од вас " паметних" зна,да има и Срба у Албанији?

ОДГОВОРИТЕ