Бивши шампион Србије преминуо у 30. години

Стефан Андоновић, бивши шампион Србије у пливању и истакнути судија, изненада је преминуо у 30. години живота.

Србија 16.05.2021 | 14:57
Бивши шампион Србије преминуо у 30. години

Удружење пливачких судија Србије изразило је саучешће породици.

"Са дубоким жаљењем обавештавамо јавност да нас је изнанада и прерано напустио наш Стефан Андоновић, бивши репрезентативац Србије у пливању и истакнути пливачки судија", наводи се у саопштењу.

Стефан Андоновић, рођен је 13.05.1991. године у Београду, Република Србија. Био је истакнути члан “Удружења пливачких судија – СРБ” и национални пливачки судија Пливачког савеза Србије.

Оно што је Стефан постигао са тек напуњених 30 година живота, трајно сведочи о величини губитка који је ненадокнадив.

Пливачка каријера

Био је члан пливачког клуба Партизан, Београдског пливачког клуба и 11 априла. У млађим категоријам својим пливачким резултатима постао члан пливачке репрезентације Србије. Као најуспешнији пливач, Београдских лига освајач је чак 11 индивидуалних пехара.

Био је кадетски, јуниорски и апсолутни државни првак на 200 м делфин стилом, као и освајач многобројних других медаља у разним дисциплинама на државним првенствима и међународним пливачким такмичењима.

Учестовао је на Европском фестивалу младих 2007. године у Београду, јуниорска Балканијада 2007. године Питести, Играма југоисточне Европе 2008. године у Солуну. Освајач је бронзане медаље на Балканском првенству у пливању у Истамбулу 2009. године.

По завршетку активног такмичарске каријере, преузима мисију афирмисања мастерс пливања, чиме још једном неизмерно задужује пливање својим резултатима, дарујући најбољи део себе. На мастерс такмичењима постаје неприкосновено првак Србије.

На Европском мастерс првенству 2018. године у Крању заузма у штафетном пливању четврто место у дисциплини 4×50 м мешовито.

На Светском мастерс првенству у пливању 2017. године у Будимпешти заузима 7 место у штафети.

Судијска каријера

Национални пливачки судија Пливачког савеза Србије постаје од 05.08.2017. године, редовно суди на државним и регионалним првенствима Србије, те постаје један од најпрспективнијих младих судија Србије. Свој таленат и знање истиче као врстан судија окрета и стила. Посебно се истиче на њему омиљеној позицији помоћника стартера, где својим ауторитетом постаје један од миљеника наших пливача.

Знањем и способношћу веома брзо обезбеђује место пливачког судија на великим међународним митинзима А категорије у нашој земљи попут, Трофеја београда, 11 априла, Зрењанин Гранд Приx итд.

Судио је Балканско првенство у пливању 2018. године у Сарајеву и олимпијске Европске игре малих земаља 2019. године у Подгорици, где је добио највише оцене и похвале.

Пливачки савез Србије имао је ту част да га предложи за првог арбитражног судију при Арбитражи Олимпијског комитета Србије. Од 2017. године обавља функцију арбитра у Арбитражи Олимпијског комитета Србије.

"У име пливачких судија “Удружење пливачких судија – СРБ” упућујемо најдубље изразе саучешћа његовој целокупној породици, девојци Сањи Андрејевић и многобројним пријатељима", наводи се у саопштењу Удружења пливачких судија Србије.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ја

16.05.2021 14:14

Туга :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

16.05.2021 16:53

Нека те андјели бозији прихвате у своје окриље, а стално станисте буде рај. Андјео са андјелима. Поцивај у миру, велики цовјеце. Амин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клокан

16.05.2021 17:17

туга и залост до неба

ОДГОВОРИТЕ