Очекује се бољи резултат СДСС-а него прије 4 год.

Предсједник Српског народног вијећа /СНВ/ Милорад Пуповац очекује да ће на данашњим локалним изборима у Хрватској СДСС имати бољи резултат него прије четири године у највећем дијелу јединица локалне и регионалне самоуправе у којима има своје кандидате, првенствено Сисачко-мославачкој и Вуковарско-сремској жупанији.

Регион 16.05.2021 | 20:40
Очекује се бољи резултат СДСС-а него прије 4 год.

Он каже да очекује да ће резултати избора у Книну омогућити значајније учешће српске заједнице и обнова политичког учешћа Срба на том подручју.

Пуповац, који је и посланик у Сабору, сматра да су ови избори нека врста битке која ће показати да ли ће се десне странке, попут Домовинског покрета и њима блиских савезника афирмисати или ће партије попут ХДЗ-а сачувати политику десног центра и бити какав-такав гарант од продора десничара.

"У Загребу се очекују промјене које ће по свој прилици прекинути дуги континуитет једног типа власти, у Вуковару да се прекину политике националних подјела и сукоба по националној основи", рекао је он.

Пуповац истиче да очекује у Ријеци да СДП који је ослабљена странка потврди задње упориште у великим градовима које има.

Он је након затварања гласачких мјеста објавио је да је значај ових избора вишеструк, те истакао да је важно да бирачи у што већем броју изађу на гласање.

"Јако је важно да бирачи изађу у што већем броју на локалне изборе, јер је то гаранција да ће се бранити демократија. Кад су у питању грађани српске националности, то је гаранција да ће политика српске заједнице допринијети одбрани демократије, те истовремено бољој партиципацији и заштитним механизмима за унапређење њихових права", рекао је Пуповац за "Новости", портал СНВ-а.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лопина

17.05.2021 10:43

Ова је највеци непријатељ Срба у хр ниста није урадио за народ само иде уз власст..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.05.2021 14:41

Мислим да гријешиш.Ако ниси у власти немаш ништа,исто је као и бојкот.