Вођа "кавачког клана" лоциран у Јужној Америци

Безбједносне службе региона, предвођене српским оперативцима из МУП и БИА, лоцирале су Радоја Звицера, наводног вођу "кавачког клана", у једној од земаља Јужне Америке.

Србија 17.05.2021 | 08:24
Вођа "кавачког клана" лоциран у Јужној Америци

Како "Новости" сазнају, он непрестано мијења боравиште, па чак и државе овог дијела свијета, како би умакао потјери, али му полиција практично дише за вратом.

Преко националних бироа Интерпола даноноћно се размењују информације, јер је за овим Которанином Србија је расписала међународну "црвену потерницу", а у међувремену се у потрагу за њим укључила и Црна Гора.

- За кретање по Латинској Америци користи лажна документа али га и чувају тамошњи нарко-босови - наводи извор "Новости".

- Према информацијама којима располажемо има фалсификована документа Сјеверне Македоније, Хрватске и Украјине. Без обзира на везе са кокаинским картелима, његово хапшење је питање дана.

Звицер је према оперативним сазнањима европских полиција, један од главних снабдјевача кокаином на старом континенту. Кријумчарски ланац на чијем је челу један је од најуходанијих и све доскора, захваљујући везама у појединим полицијама, најзаштићенијих.

Истрага која је у Србији покренута против криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића дошла је до сазнања да су они не само дио овог шверцерског ланца, већ да је њихов вођа управо овај Кавчанин. Не само да су трговали наркотицима већ су по Звицеровом налогу убијали и супарнике.

- Нека од најмонструознијих звјерстава починили су по директом налогу Радоја Звицера - истиче саговорник Новости.

- Да би му показали лојалност, организовали су и починили бројне ликвидације у региону, али и широм Европе. Посебно је монструозан начин на који су уклањали доказе у кући смрти у Ритопеку.

Полиција је у штек-викендици надомак Београда недавно пронашла арсенал оружја, али и индустријску машину за мљевење меса и костију. Вештачењем су у њој идентификовани људски биолошки трагови. Пронађени су и алат, као и гумена одијела и обућа, које су припадници групе користили како би се отарасили тијела својих жртава.

(БН/Новости)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Монструм

17.05.2021 07:04

Монструм ухапсити и живог у ту машину стрпати ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да али

18.05.2021 04:58

Одакле му лова..

Name

...

17.05.2021 12:03

Код ових сваки ухапшени неки вођа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеx

18.05.2021 18:18

Могли сте рећи да се налази на планети земљи, лакше би га било тражити.

ОДГОВОРИТЕ