Бивша градоначелница Гетеборга сад вози ђубретарски камион!

Бивша градоначелница града Гетеборга Ан-Софи Хермансон је била кадар Социјалдемократске партије сада вози то јест ради као возач комуналног (ђубертарског) камиона.

Занимљивости 17.05.2021 | 15:35
Бивша градоначелница Гетеборга сад вози ђубретарски камион!

Она је одбила да ради много боље плаћене послове! Пре него што ће 2016. године постати челница Гетеборга другог највећег града у Шведској, била је саветница министра.

Тренутно ради за комунално предузеће Ренова које је у јавном власништву. Говорећи о томе зашто се одлучила да буде возач, казала је да је то за њу добра одлука и да јој је довољно да плати трошкове које има.

Тврди да јој је било понуђено радно место у пословима за односе са јавношћу. Понуду је одбила и одлучила се да постане возач. Према речима Хермансон, док је била девојка отац јој је саветовао да положи за возача и то је учинила.

Сада, одевена у наранџасту униформу, вози камион скупљајући смеће по граду којим је управљала. Истакла је да је суграђани често препознају и да с њом желе да разговарају о политици.

Изјавила је да је посао физички тежак, али да има својих предности. Као предности је навела радно време и викенде у којима нема кризних састанака и непрестаних телефонских позива.

Сматра да послови за односе са јавношћу и други слични послови нису за њу. Међутим, њена одлука да постане возач камиона није баш случајна. Ова 57-годишњакиња је са 19 година почела да радити у Волву. Радила је на транспорту делова.

Многи шведски медији су позитивно писали о њеној одлуци да буде возач комуналног камиона. Многи су сумњали да је реч о политичком перформансу, али је јавност убрзо схватила да се Хермансон истински одлучила да престане да буде политичарка.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар