Почело снимање наставка хумористичке серије "Сложна браћа"

Снимање наставка култне хумористичке ТВ серије "Сложна браћа" аутора Ненада Јанковића, познатог као Др Неле Карајлић, почело је у Београду, саопштено је из продукције.

Забава 17.05.2021 | 16:29
Почело снимање наставка хумористичке серије "Сложна браћа"

Серија из 1995. године сада је добила наставак у виду пројекта под називом "Сложна бража – д` некст џенерејшн" у продукцији "Телекома Србија".

Оригинална мини-серија је имала седам епизода и настала је 1995. године прије завршетка рата у БиХ у продукцији РТС-а, а сценарио је такође написао Неле Карајлић, који је и режирао пројекат уз Олега Новковића и Николу Пејаковића.

Сценарио нове серије, чије снимање је почело у суботу, 15. маја, у студију у Шимановцима код Београда, и овога пута потписује Др Неле Карајлић, уз Срђана Јанковића, продуцент је глумац Ненад Окановић, док је режија повјерена Милораду Милинковићу.

Приказивање нове серије је планирано у јесењој програмској шеми на "Суперстар телевизији" и на некој од телевизија са националном фреквенцијом.

У саопштењу се наводи да ће током наредна два мјесеца импозантна глумачка екипа из читавог региона, предвођена Наташом Нинковић, Ралетом Миленковићем, Андријом Кузмановићем, Ненадом Окановићем, Николом Пејаковићем, Љубишом Савановићем, Марком Гвером, Мимом Караџићем, Др Нелетом Карајлићем и другима, наставити снимање.

Снимаће се у студију у Шимановцима, Липовачкој шуми и на другим локацијама у околини Београда. За извршну продукцију ове комедије задужена је ЕТМ продукција, пренијели су београдски медији.

Према ријечима режисера Милорада Милинковића, иако су "кулисе" времена битно измијењене у односу на прву сезону серије "Сложна браћа" из 1995. године, чија се радња одигравала непосредно по завршетку рата, на територији ничије земље, ову верзију одликују мирнодопски услови, али се у односима ликова ништа није битно измијенило.

"И даље сви покушавају сваког да преваре, успевши на крају једино да преваре сами себе", нагласио је Милинковић.

Нова сезона има нове ликове и нову драматургију, коју контекстуализује стари простор чувене кафане, која је уједно постала и симбол новог почетка једне нове генерације, која упркос рубу времена није пуно одмакла од својих претходника.

Међусобни односи припадника "различитих народа и народности" који су окосница саме приче и даље су испреплетани њиховим различитим интересима, који их и овај пут доводе у разнолике гротескне ситуације.

Необичне згоде и незгоде посјетилаца ове неподијељене територије на тромеђи и даље зачињавају живот ове незаборавне кафане, истиче се у саопштењу.  

(Срна Фото: принтсцреен)

Коментари / 0

Оставите коментар