Анестезиолози који су дали отказ у КЦУС саслушани

Анестезоиологиње које су прије двије седмице дале отказ у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву, позване су у Тужилаштво БиХ. Како је за Н1 потврдио њихов адвокат Владо Адамовић, дио анестезиологиња, од њих укупно 13, дало је већ изјаву у својству свједока.

Босна и Херцеговина 17.05.2021 | 18:42
Анестезиолози који су дали отказ у КЦУС саслушани

Подсјетимо, отказ су дале 5. маја колективно. Одлуку су донијеле давно, а како је раније Адамовић рекао за Н1, чекале су да прође трећи талас пандемије коронавируса.

О разлозима нису излазиле у јавност. Раније су изјаву дале и у Тужилаштву Кантона Сарајево које је формирало предмет на основу писма љекара о условима рада, начину употребе респиратора итд.

На састанку тужилаштва КС и Тужилаштва БиХ, договорено је да ће, хитно дјеловати координисаним активностима, те размјењивати прикупљене информације и доказе. Циљ је, како је тада саопштено, утврдити све чињенице и околности под којима су респиратори АЦМ 812А стављени у функцију и кориштени за лијечње пацијената обољелих од Цовид 19.

Све анестезиологиње су наставиле с радом у Опћој болници “Прим. др. Абдулах Накаш”, за што је Влада КС дала сагласност 14. маја. КЦУС-у су умањена средства за плате ових љекара.

Све анестезиологиње су наставиле с радом у Општој болници “Прим. др. Абдулах Накаш”, за што је Влада КС дала сагласност 14. маја. КЦУС-у су умањена средства за плате ових љекара.

(Н1)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мед.радник

17.05.2021 19:49

Веома храбро и одговорно. Свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да али

18.05.2021 04:16

Ста це на то реци главна тузитељка

Name

Ово је БИХ

17.05.2021 21:18

Дај Боже да буде нешто од те истраге. У каквом бесмислу живимо у овој несретној назови држави не би ме чудило да оне буду оптужене за све лоше што се тамо дешавало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.Мр.

18.05.2021 06:13

КЦУС има документацију од Верлаба и Института за мјеритељство БиХ да су ресоиратори ОК и да се могу користити за лијечење, измеђуосталог и ЦОВИД-19 пацијената. Ко је то још у БиХ могао потврдити супротно ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алоо

18.05.2021 07:10

Ниста од тога бити неце,нека они себи потразе посао изван БИХ. Ко смије снајку од Алије да дира или оног клопана Бакира који зејебава свој народ. Он је исти Додик. Јадан је постени босњацки народ.