Њемачка одобрила полагање цијеви за "Сјеверни ток 2"

Њемачка Агенција за поморство и хидрографику (БСХ) одобрила је данас да дио гасовода "Сјеверни ток два" дуг два километра буде положен у територијалне воде те земље.

Свијет 17.05.2021 | 20:00
Њемачка одобрила полагање цијеви за "Сјеверни ток 2"

Агенција је објавила да на снагу дозвола објављена у јануару којом се омогућава полагање цијеви на дно њемачке ексклузивне економске зоне.

"Сјеверни ток два" којим ће руски гас стизати у ЕУ преко терминала у Њемачкој тренутно се гради у данским водама, али је рад близу краја.

Њемачка Унија за природу и биоразноврсност и њемачке Асоцијација за еколошку помоћ покренуле су правни поступак за обуставу градње до краја маја, указујући на утицај на птице селице.

Према подацима њемачке агенције чије је сједиште у Хамбургу рад је обустављен од јануара, али радови могу да почну крајем маја и да се наставе до краја септембра у вријеме када то неће утицати на птице селице.

"Сјеверни ток" је, углавном завршен, сем дијела у њемачким водама.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Q

18.05.2021 04:07

Ха, ха, птице селице. Објашњење из америчке демократске кухиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србољуб Влаховић Цигановић

18.05.2021 07:20

Њемачка опет спашава Русију. Мора да су Руси молили БДР да прихвате сјеверни ток. Само што ће се то у Русији приказати као да је Њемачка молила а ми ћемо то прихватити као истину. Али кад треба да се бјежали земље, иде се у ту Њемачку и онда се поштује све њемачко без обзира на историју. Русија је тада остављена и заборављена...

ОДГОВОРИТЕ