Оно што се десило данас у Прагу ући ће у уџбенике

Председник Србије Александар Вучић обратио се јавности из Прага после сусрета за званичницима Чешке Републике. Вучић се данас састао са председником Чешке Милошем Земаном, као и са председником Сената те земље Милошем Вистрчилом.

Србија 18.05.2021 | 20:36
Оно што се десило данас у Прагу ући ће у уџбенике

- За нас је данас Праг био веома леп, оно што се десило ући ће у уџбенике. Бескрајно хвала Милошу Земану на храбрости, он је једини који је после много година, а да није пензионер, рекао тако важну ствар. Важно је за Србију што смо разговарали о важним пројектима, што што више Чешких компанија улаже у Србију. Интересантно је ко су наши највећи извозници у Чешку, све компаније које су нове, оне су имале преко 630 милиона евра извоза, то представља раст и снагу, каже Вучић.

-  За Србију је добро што на самиту Брдо-Бриони нисмо били против документа, Приштина је била против, нисмо ми били кривци као што је то увек било, а направљена је ситуација да тако буде, и успели смо, а у Бриселу са разговорима са Столтенбергом смо успели да КФОР не оде. У политичком смилсу смо много добили, у економскиом ћемо видети. 

- У августу ће бити 9 година како слушам да ћу признати Косово, а то никако да се деси. Али не верујте ни мојим ни речима оних који ме нападају, него да видимо дела. Је л у њихово или моје време Црна Гора отишла из СРЈ? Косово је прогласило независност 2008. прогром над Србија је био 2004. Њихова реакција  је била  лоша, или је није било. Ми смо паметном политиком штитили наше интересе. Данас смо дочекали да неко ко је учествовао у бомбардовању каже "извините".  Не мислим да политика Србије буде признање Косова. А што критичари више речи користе, то имају мање аргумената. 

Он је потом записао да ли њега и СНС проглашавају издајницима због тога што су открили споменик Стефану Немањи, обновили Храм Светог Саве, отворили Народни Музеј, изградили путеве и довели велики број фабрика.

- Због чега са друге стране њихови кумови говоре да ја уствари нећу Србију у ЕУ зато што нећу да признам Косово. Ја хоћу Србију у Бриселу, али нећу да пристајем на уцене. Какве год резултате да имате, напади неће престајати. Те приче ја слушам већ девет година, иако некада то није лако трпети, на крају крајева мој је посао да то истрпим - истакао је Вучић, и још једном поновио да су резултати најбитнији.

Председник је казао да би се забринуо када би нешто лепо рекли о њему из опозиције, и да му не смета када му говоре да је гладан пас.

- Ја нисам правио никакве метафоре када сам говорио о ћевапима, био сам врло прецизан. Ти људи су то тражили. Ја сам употребио именицу коју су они користили. Дакле ја нисам ништа претерао, нисам се уживљавао у улогу, ти људи су стварно правили ћевапе од људског меса и слали свом налогодавцу, за кога кажу да је фин и породичан човек. То клање је било такво да су сечиво и секире користили на најјезивији начин - истиче Вучић.

Председник је казао да све што он зна знају и надлежни органи, и да траје покушај да се сакрије монструозност криминалаца.

-  О смени Небојше Стефановића говоре већ два месеца. 

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја, ја.

19.05.2021 06:04

Милош Земан=Петер Орбан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

19.05.2021 09:10

Још да се извине и Чешки премијер Андреј Бабиш. Али он још није довољно стар за извињавање.

ОДГОВОРИТЕ