Нема прекида ватре, пред нама је интензивна ноћ!

Израелска војска спрема се да нападне више циљева повезаних с мрежом подземних тунела у Гази које је изградила палестинска група Хамас, извјештава Јерусалем Пост.

Свијет 18.05.2021 | 21:16
Нема прекида ватре, пред нама је интензивна ноћ!

Новине цитирају портпарола израелских одбрамбених снага (ИДФ) генерала Хидаија Зилбермана који је говорио о "интензивној ноћи која је пред њима". Најавио је операције на "новим локацијама".

ИДФ тврди да је погодио десетине "терористичких циљева" и да је већ уништио више од 15 километара мреже подземних тунела који припадају Хамасу.

Систем тунела које користе џихадистички борци већ су дуго важна мета израелских ваздушних напада.

Раније данас генерал Зилберман рекао је на радију да ИДФ "не говори о прекиду ватре", додајући: "Фокусирани смо на пуцање", јавља ББЦ.

"Палестинци су спремни за прекид ватре"

Мустафа Баргхоути, челник политичке странке Палестинска национална иницијатива са сједиштем на Западној обали, рекао је за ББЦ Wорлд Неwс: "Палестинци су спремни за прекид ватре, Израел је тај који се суздржава од примирја."

"Ако Израел жели наставити пуцати и бацати ракете из Ф-16 ... и жели да се Палестинци не бране, наравно, то се неће догодити", рекао је Баргхоути и додао: "Прекид ватре значи да нико неће слати ракете - да нико неће пуцати с обје стране."

Нетањаху не одустаје од нових напада

Израелски премијер Бењамин Нетањаху потврдио је преданост своје владе својим операцијама против палестинских милитаната у Гази.

Нетањаху је данас рекао да ће Израел наставити гађати циљеве у Гази "онолико дуго колико је потребно да грађанима Израела врате мир".

Рекао је да је Хамас, милитантна група која влада Газом, "примио ударце које није очекивао" те да их је то уназадило годинама.

"Наши непријатељи око нас могу видјети која је цијена за нападе на нас", рекао је Нетањаху.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хамас једе говна!

18.05.2021 20:06

Користи цивиле као живи штит, али ционисти су опет гори. Провоцирају са својим нео нацистичким парадирањем и онда кукају што су нападнути?

ОДГОВОРИТЕ