Бркић и Чачић ушли у четвртфинале на Роланд Гарросу

Бркић и Чачић играли су сигурно, освајали су све поене на свој сервис, а два пута, у првом и другом сету одузели су сервисе противницима.

Тенис 05.06.2021 | 13:23
Бркић и Чачић ушли у четвртфинале на Роланд Гарросу

Босанскохерцеговачки тениски репрезентативац Томислав Бркић у пару са Никола Чачићем из Србије побиједио је Роланд Гарросу италијанско-аргентински двојац Симоне Болелли/Маxимо Гонзалез у два сета резутатом 6-4, 6-4.

Бркић је пласманом међу осам најбољих парова остварио највећи успјех босанскохерцеговачког тениса и један од највећих успјеха нашег спорта опћенито.

Бркић и Чачић играли су сигурно, освајали су све поене на свој сервис, а два пута, у првом и другом сету одузели су сервисе противницима што је било довољно за глатку побједу.

Томислав Бркић рођен је 1990. у Мостару и годинама наступа за репрезентацију БиХ у појединачној конкуренцији и мушким паровима.

Његов суиграч Никола Чачић рођен је такођер 1990., у Бањој Луци, али већ годинама живи и тренира у Србији.

Томислав Бркић и Никола Чачић ће у полуфиналу играти против Колумбијаца Јуана Себастиана Цабала, иначе четвртог на ранг-листи најбољих играча у категорији парова, и Роберта Фараха који на истој листи заузтима треће мјесто.

(С. Б.) 

Коментари / 0

Оставите коментар