Новак о "паници" на 0-2: Чак му се и свидјело!

Новак Ђоковић изнео је утиске после пласмана у четвртфинале Ролан Гароса.

Тенис 07.06.2021 | 20:27
Новак о "паници" на 0-2: Чак му се и свидјело!

Први рекет света је од 0:2 до 3:2 победио младог Италијана Лоренца Мусетија и наставио пут ка завршници париског Гренд слема.

Пред новинарима је одмах упитан да ли га је ухватила паника у тренутку када је био два сета у заостатку.

"Осећао сам се нервознији него када сам почео меч. Да будем искрен, чак ми се и свидела чињеница да изгубим два сета јер сам, не знам, био некако под тензијом и нисам могао да пронађем моје ударце, имао сам много неизнуђених грешака и нисам се осећао добро", почео је Новак.

Како каже, осетио је да се Мусети мучи и то му је дало мотивацију.

"Мусети је играо веома добро. После губитка другог сета морао сам да променим игру, једноставно да будем другачији. Имао сам бољи осећај у мојим ударцима, играо са више самопоуздања и тако сам прилазио лоптици. Сманио сам број грешака и тако је требало да играм од почетка".

Искуство Новака је пресудило.

"Да, вероватно. Волим да играм са младим момцима пет сетова. Чак и када сам у великом заостатку и даље мислим да имам шансе, јер се осећам физички одлично. Тужно што је Мусети морао да одустане, очигледно се физички борио од почетка четвртог сета"

Ђоковић је дао свој пример.

"У почетку каријере сам се борио са повредама, повлачио сам се и на Гренд слемовима. То није нешто што желите као млад играч, али видите да и Мусети играо пет сетова са Чекинатом. Није му први пут. То је комбинација емоција и узбуђења, истовремено и притисак. То је велико искуство које може да оде у оба правца", закључио је Новак.

Ђоковићев ривал у четвртфиналу биће још један Италијан Матео Беретини.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рашо

07.06.2021 19:15

Неможе му нико ништа.Ђоле чак и у лежећем ставу сабира победе.

ОДГОВОРИТЕ