Јокићева МВП награда је као злато са репрезентацијом

Богдан Богдановић је у интервјуу за "Њујорк Тајмс" причао и о почецима, идолима, али и Николи Јокићу и његовој МВП награди.

Кошарка 17.06.2021 | 10:05
Јокићева МВП награда је као злато са репрезентацијом

Америчке новинаре је занимало како је бек Атланта Хокса почео да се бавим кошарком.

"Светско првенство 2002. године, сви су причали о томе, деца у школи... Гађали смо тројке и понављали ’Пеђа Стојаковић’ или неко друго велико име српске кошарке. Надамо се да сада има деце која то раде са нашим именима. Добар је осећај бити у тој позицији", рекао је Богдан Богдановић.

Да ли је гледао утакмице између Кингса и Лејкерса почетком двехиљадитих?

"Да. Сећам се да је Далас имао добре мечеве са Кингсима и Лејкерсима. Нисам могао да пратим целу серију, због ТВ права и свега тога, али кад год је било утакмица, гледали смо. Био сам баш мали, 9-10 година."

Богдан је велики фан Кобија Брајанта.

"Постао сам његов фан када је убацио 81 поен. То је било нешто лудо, немогуће. Од тада сам почео да га пратим, свидела ми се његова страст. Пар година касније је освојио титулу, а затим опет. Био је баш, баш добар."

Шта значи Јокићева МВП награда за српску кошарку?

"Биће му потребно времена да схвати шта је урадио ове године. Та МВП награда је нешто што може да се упореди са златном медаљом коју је наша репрезентација освојила, тада, када су играли наши идоли – Стојаковић, Дивац, Ђорђевић. Он је сигурно један од идола деце и велики мотиватор за њих. То значи много. Први је освојио то и још много тога је пред њим", закључио је он.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар