Претреси у Тузли због дипломе директора ОСА-е

Полиција претреса и стан власника Америчког универзитета Дениса Прцица. Олег Чавка сумњичи власника Америчког универзитета у БиХ да ја "омогућио стицање дипломе директору Обавјештајно сигурносне агенције БиХ Осману Мехмедагићу" који је, потом, на основу те дипломе "оштетио Буџет БиХ за износе својих плаћа које је примао као директор ОСА-е".

Босна и Херцеговина 18.06.2021 | 10:11
Претреси у Тузли због дипломе директора ОСА-е

Полиција врши претресе по наредби Суда БиХ, издатој на основу захтјева државог тужиоца Олега Чавке. Још увијек није познато да ли ће Прцић бити лишен слобободе. Но, судећи према досадашњој ангажованости Тужилаштва БиХ у овом случају, очекује се његово хапшење.

Претреси су, како сазнајемо, темпирани за петак како би о притвору одлучивао дежурни судија Суда БиХ Станко Благић који је, заправо, одани кадар Милана Тегелтије бившег предсједника ВСТВ-а који сада обавља функцију савјетника Милорада Додика у Предсједништву БиХ.

Према информацијама Истраге, Олег Чавка сумњичи власника Америчког универзитета у БиХ да ја “омогућио стицање дипломе директору Обавјештајно сигурносне агенције БиХ Осману Мехмедагићу” који је, потом, на основу те дипломе “оштетио Буџет БиХ за износе својих плаћа које је примао као директор ОСА-е”.

Тужилаштво БиХ, односно тужилац Чавка, формирало је предмет против Дениса Прцица након што је директор ОСА-е члановима члановима Заједничке парламентарне комисије за надзор над радом те агенције доставио диплому Америчког универзитета.

Претходно је, у новембру 2019. године, на захтјев Тужилаштва БиХ  Инспекторат Републике Српске поништио Мехмедагићеву факлултетску диплому стечену на Универзитету за пословне студије у Бања Луци. Међутим, годину касније,

Окружни суд у Бања Луци је пресудио да је рјешење Инспектората РС о пиништавању дипломе било незаконито чиме је цијели случај враћен на почетак. Након што му је пропао бањалучки случај, Чавка је покренуо истрагу против Америчког универзитета у Тузли и то је један од разлога због којих су јутрос почели претреси на неколико локација у том граду.

(Истрага)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Роб

18.06.2021 08:18

Цицко издаје дипломе преко ноћи. Његове дипломе су преплавиле Херцеговину. Чак и један бивши министар у савјету министара је преко ноћи добио диплому. Претреси г. Чавка сколачки ВУБ па ће те видјети ко уништи образовање у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

18.06.2021 08:24

Ово је супер, поништи му се једна диплома он извуче другу, ако му се ова поништи он ће извући трећу и наставља даље да ради тако важан посао, и то међународна заједница гледа све ове године и здушно помаже останку ових људи и накарадног система.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

18.06.2021 08:39

Цирцус маxимус. Хљеба и игара. Представа за народ. Нити је тај каке школе завршио, нити ће га осудити. Политички подобник, човјек без стручности, ратни екстремни кадар. Сви гледамо и чудом се чудимо. Све три стране у БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоле

18.06.2021 08:45

Позатварати све приватне факултете и поништити дипломе. Легло криминала и продаје дипломе. Нема разлике измедју њих, сви су танге франге варијанта. Вратити кредибилтет видиком образовању додатном јачању државних факултета. Све сто смо имали и саградили у бившој држави урадили су људи са јавних факултета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емеритус

18.06.2021 09:42

Ја бих провјерио има ли Чавка диплому јер како ради тужилачки посао то је у питању. Човјек не може из седмог покушаја никоме дјело доказати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сипак

18.06.2021 10:05

Босна је немогуца дрзава.Ето ко води обавјестајну агенцију такозване дрзаве.Смјесно.А оце јос централизацију и унитаризацију Бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

18.06.2021 11:27

Свака част за Федерацију! Сваки дан претреси, хапшења ви радите, ви чистите свој ентитет од корова. Благо нама у Р Српској јад и чемер, захватио нас тотални трулеж, нема нам спаса...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.06.2021 05:50

ОСА ОБА, МУП све са купљеним дипломама. И још се хвале како су завршили факултет. Они не знају набројати ни пет предмета својих факултета. Али како се могу примити функција. Како се не боје незнања. Све је до система. Такви владају, олош.

ОДГОВОРИТЕ