Почело ново рочиште у случају Џенана Мемића?

Пред Судом БиХ почело је рочиште на којем се ће разматрати приједлог Тужилаштва БиХ, које је затражило једномјесечни притвор за Алису Рамић (Мутап), бившу дјевојку убијеног Џенана Мемића, и још три особе које се доводе у везу с овим случајем. Сви они ухапшени су прије два дана.

Босна и Херцеговина 18.06.2021 | 15:59
Почело ново рочиште у случају Џенана Мемића?

Почетак рочишта заказан је за 15 часова. На Суд БиХ стигла је породица Мемић и други грађани који траже да овај случај коначно буде ријешен, односно да се утврде околности Мемићевог убиства.

Мјера притвора, између осталог, предложена је због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и да би пуштање осумњичених на слободу, изазвало немире јавности и грађана.

Поступајући тужитељи и тим Тужитељства Босне и Херцеговине, који поступају у овом предмету, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, настављају интензивне истражне активности у овом предмету.

Подсјетимо, Алиса Мутап, бивша дјевојка страдалог Џенана Мемића, предана је јуче у надлежност Тужилаштва БиХ након што је дан раније ухапшена у Сарајеву под сумњом за прикривање доказа.

У истом предмету ухапшена су и двојица полицајаца Дирекције за координацију полицијских тијела Небојша Вељовић и Неџад Хрват. Они су радили на осигурању дипломатског објекта недалеко од мјеста гдје је страдао Џенан Мемић, а осумњичени су за прикривање доказа.

Ухапшен је и Муамер Ожеговић, који је кобне ноћи био рецепционер у хотелу Црyстал на Илиџи.

За све њих Тужилаштво тражи једномјесечни притвор. Рочиште на којем ће Суд БиХ одлучити о захтјеву Тужилаштва за одређивање притвора треба бити одржано ускоро.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Расо

18.06.2021 19:59

Кренуло је напокон.

ОДГОВОРИТЕ