Палестинци вратили Израелу вакцине којима истиче рок

Палестинске власти отказале су вечерас договор о донацији израелских вакцина против корона вируса којима ускоро истиче рок употребе пошто се испоставили да је он краћи од договореног.

Свијет 18.06.2021 | 23:17
Палестинци вратили Израелу вакцине којима истиче рок

Због тога је прва пошиљка од око 90.000 доза вакцина враћена Израелу, рекао је портпарол Палестнске управе, преноси Ројтерс.

Договор је предвиђао да Израел поклони Палестинској управи 1,4 милиона доза вакцина Фајзер/Бионтек којима ускоро истиче рок, док ће Палестинци Израелу испоручити реципрочан број доза када им стигне пошиљка из програма Ковакс.

Иако је договором назначено да вакцинама рок "истиче ускоро", Палестинци су га одобрили како би убрзали темпо вакцинације на Западној обали и у Гази.

"Рекли су нам да је рок трајања у јулу или августу што је доста времена за употребу. Али испоставило се да рок истиче у јуну. То значи да нема довољно времена за употребу вакцина тако да смо их одбили", рекла је палестинска министарка здравља Мај Алкалија новинарима.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србо

19.06.2021 04:19

Узмите новчић и ставите на мјесто гдје сте вакцинисани а потом на мјесто обичне вакцине БСЖ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ах, као да

19.06.2021 05:56

Се ова њихова управа бас пуно брине о своме становниству. Да би одрзали висок степен угрозености редовно нападају Исраел ракетама и тиме излазу народ одмазди, и угрозеност је опет успостављена. Мора да и они увијек "побједјују" на изборима и владају дозивотно.

ОДГОВОРИТЕ