Кошаркашице Србије вечерас играју за полуфинале ЕП!

Кошаркашице Србије вечерас од 21 сат у Валенсији играју четвртфинални меч Европског првенства против домаћина и актуелног шампиона Шпаније, екипе коју овај тим никада није победио.

Кошарка 23.06.2021 | 11:40
Кошаркашице Србије вечерас играју за полуфинале ЕП!

После три остварене победе у групи Б, кошаркашице Србије директно су се пласирале у четвртфинале Европског шампионата, а за противника имају селекцију Шпаније, која је неочекивано изгубила на старту од Белорусије, па је кроз дуел са Црном Гором морала да тражи пут до осам најбољих репрезентација на Старом континенту.

"Сигурно ће бити веома добра утакмица, јер се до сада нисмо састајали са Шпанијом у четвртфиналу. Играмо против домаћина који брани титулу првака Европе, тако да треба да будемо максимално фокусиране на нашу игру пошто неће бити места за много грешака. Свакако да неће бити лако играти утакмицу на којој це цела дворана навијати за њих, али, опет, ако наш фокус буде на нивоу и свака играчица уради оно што је потребно да добијемо утакмицу, неће бити проблема. Имамо вишу екипу, вишу петорку и мислим да ће скок бити наша предност на тој утакмици", рекла је кошаркашица Александра Црвендакић.

На претходном Европском првенству у Београду, као и на Олимпијским играма у Рију, Србија и Шпанија су се састајале у борби за финале, а интересантно је и да ће бити ривалке у групној фази на Олимпијском турниру у Токију, који почиње за месец дана.

У осталим мечевима четвртфинала састају се Француска - БиХ (18), Белорусија - Шведска (18), Белгија - Русија (20.45).

(Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар