Сјајне "змајице" ипак нису могле до полуфинала

Женска кошаркашка репрезентација БиХ није успјела да приреди нову сензацију на Европском првенству и тако се пласира у полуфинале.

Кошарка 23.06.2021 | 21:47
Сјајне "змајице" ипак нису могле до полуфинала

"Змајице" су данас у Стразбуру поражене у четвртфиналу од домаће селекције Француске са 67:80 . Без обзира на пораз, бх. кошаркашице које су исписале историју на ЕП настављају такмичење и то у Валенсији која је домаћин завршнице првенства.

Пуленке Горана Лоје очекује изузетан битан меч за пласман од 5. до 8. мјеста, обзиром да ће првих шест репрезентација изборити пласман на квалификациони турнир за Свјетско првенство. Ривал бх. дамама биће селекција Шведска, а у случају тријумфа БиХ ће по први пут у историји бити у прилици да се пласира на Мудобаскет.

Када је у питању данашња утакмица БиХ је показала да је заслужено у Топ 8. Францускиње су оправдале улогу највећег фаворита турнира. Бх. даме су одиграле фантастичних првих 10 минута. На крилима Џонкел Џонс су водиле све до посљедње секунде, када су Францускиње поентирале за 18:16. И у другом периоду „змајице“ су биле равноправан ривал фаворизованом ривалу, те су након 15 минута водиле 25:23.  Ипак, домаће су до краја полувремена успјеле да оду на плус 8 (39:31).

У наставку је бх. тим остао без снаге због краће ротације, што су искористиле Францускиње које су већ почетком треће четвртине отишле на плус 15 (46:31). Ипак, БиХ се није предавала, те је брзо спустила на минус 7 (44:51), а након поена Тавићеве било је свега минус 5 у 28. минути.  До краја четвртине су домаће успјеле поново да оду на двоцифрену разлику (63:47).

У посљедњих 10 минута бх. репрезентација није успјела да озбиљније запријети Францускињама. Бх. селекцији се нема шта приговорити и данас су дјевојке оставиле срце на терену, али умор, те квалитет противника био је главни узрок пораза, али и чињеница да Лојо није могао рачунати на Марицу Гајић, што је био велики хендикеп. Џонс је одиграла вјероватно једну од најбољих партија икада на Европским првенствима. Убацила је 29 поена уз 24 скока. Најближе су јој биле Матеа Тавић и Миљана Џомбета са по осам поена.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар