И Инспекторат Републике Српске користи Чајниче да набави гориво

– Инспекторат Републике Српске, на чијем је челу Милован Крчо објавио је тендер за набавку горива вриједан готово 130.000 марака, примјењујући рецепт осталих институција како би био изабран руски “Нестро Петрол”. И Инспекторат захтијева да понуђач има бензинске пумпе на чак 39 локација, али оно што је важно је да једна од њих буде и у Чајничу, општини у којој само „Нестро Петрол“ има бензинску станицу.

Република Српска 24.06.2021 | 21:42
И Инспекторат Републике Српске користи Чајниче да набави гориво

Подсјетимо, недавно је поништен поступак набавке горива Народне скупштине Републике Српске јер је након жалбе фирме „Нафтацо“ утврђено да је НСРС погодовала „Нестро Петролу“.

Утврђено је да је НСРС фаворизовала руску компанију управо тако што су као једну од локација навели Чајниче гдје само „Нестро“ има бензинску станицу, чиме су сви остали понуђачи били дисквалификовани.

И Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС је такође тражило да једна од локација на којима понуђач мора имати бензинску пумпу буде Чајниче, те је тај поступак обустављен до окончања жалбе „Хифа Петрола“.

Оно што је интересантно код тендера Инспектората РС, јесте да су тражили да понуђач има пумпу и у Горажду гдје „НестроПетрол“, према доступним подацима са интернета,нема бензинску станицу.

Нејасно је зашто Инспекторат наглашава да су мјесто испоруке робе бензинске станице на територији Републике Српске, а као једну од локација наводе Горажде, које се налази у Федерацији БиХ.

Једини логични одговор је да је дошло до грешке приликом израде тендерске документације, па су можда у Инспекторату као локацију жељели навести Ново Горажде које се налази на територији РС.

Обзиром да је у овој набавци омогућено подуговарање остаје нејасно да ли су у тој контролној институцији оставили простора за више добављача од којих би један морао бити „НестроПетрол“ с обзиром да једини имају пумпу у Чајничу или им се ипак поткрала грешка те су као једну од локација жељели да наведу Ново Горажде гдје та руска фирма посједује бензинску станицу.

„С обзиром на то да Републичка управа за инспекцијске послове обавља послове инспекцијског надзора на цјелокупној територији Републике Српске, мјесто испоруке су најамње локације Бањалука, Котор-Варош, Градишка, Мркоњић Град, Рибник, Србац, Лакташи, Приједор, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Брод, Добој, Дервента, Прњавор, Теслић, Модрича, Шамац, Бијељина, Угљевик, Зворник, Шековићи, Власеница, Милићи, Братунац, Сребреница, Љубиње, Гацко, Билећа, Фоча, Требиње, Пале, Соколац, Вишеград, Источно Сарајево, Рогатица, Горажде и Чајниче“, истакли су у Инспекторату.

Како је истакнуто у тендерској документацији,у питању је набавка 12.000 литара бензина, те 37.000 литара двије врсте дизела.

„Потребно је да понуђач омогући преузимање погонског горива путем картица за свако возило (најмање 89 возила), са могућношћу електронског праћења и лимитирања потрошње, извјештавања о потрошњи и слично. Такође је потребно обезбиједити и картицу за агрегат у Бањалуци“, наводи се у тендеру.

(Цапитал)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

НиколаБЛ

24.06.2021 21:10

На задњем тендеру је проса Хифа која има пет пумпи у Републици Српској, најблиза пумпа приједорском одјељењу је била у Козарцу. Ово сада је један сасвим логицан потез Инспектората да се Хифа и слицни елиминису из конкуренције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

24.06.2021 22:10

Какав руски нестро то је наси тајкуна само довели русе на целна мјеста да би народу замазали оци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

24.06.2021 23:46

Имао сам намјеру поставити једно питање, међутим одговор стиже прије питања! Хвала!!!

Name

Инспектор

25.06.2021 05:03

Хита петрол- службеници дрски, провоцирају због потписа цирилицним писмом, орескупи, пумпе ријетко постављене у РС. Треба ли још аргумената?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сисоје

25.06.2021 06:41

Какви овде криминалци владају ! Па људи они су нам се увукли до костију! У историји Српског народа никада нико нам није вецу стету направио. Остаје нам само да се Богу молимо !!! Сви бих да нас угусе а немају вецих сарадника од људи на насим челним позицијама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво

25.06.2021 10:24

Нико овде не коментарисе ста це толико гориво влади РС негу су вам бацили коску ко це да буде добављац! Толико гориво потросити онако на зајебанцију то нема нигдје, готово 100 аута је стално у покрету и с е преко грбаце овог напаценог народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чајниче

25.06.2021 14:04

Колико народа одлази из Чајнича захваљујући њиховој накарадној политици, затвориће Нестро и ту једну једину пумпу. А с обзиром на то колико често долазе у Чајниче (на сваке 4 године- само када су републички избори) не треба им ни та једна.

ОДГОВОРИТЕ