Упозорење због врућина и могућег невремена

Наранџасти метеоаларм упаљен је данас за подручје Вишеграда, Тузле, Сарајева и Мостара због екстремно високе температуре ваздуха, али и могућег невремена, пљускова, грмљавине и града мјестимично, док је за остале крајеве на снази жуто упозорење.

Република Српска 25.06.2021 | 07:51
Упозорење због врућина и могућег невремена

Највиша дневна температура данас се очекује на подручју Мостара, између 36 и 39 степени Целзијусових у периоду од 12.00 до 17.00 часова, због чега је издато наранџасто упозорење.

И на подручју Сарајева данас је на снази наранџасти метеоаларм због највише дневне температуре између 34 и 37 степени Целзијусових, али и и жуто јер се очекује грмљавина, а локално је могућа и појава града.

На подручју Вишеграда наранџасти метеоаларм упозорава на највишу температуру која ће бити већа од 35 степени Целзијусових, осим на планинама, а жути метеоаларм на могућу грмљавину.

На подручју Тузле данас ће од 16.00 до 20.00 часова на снази бити наранџасти метеоаларм јер се очекују јака грмљавина, обилни локални пљускови, а могућ је и град. Жути метеоаларм за тузланско подручје упаљен је због највише дневне температуре између 33 и 35 степени Целзијусових.

На подручју Приједора, Бањалуке и Фоче данас је на снази жути метеоаларм због максималне температуре ваздуха од 32 до 35 степени, осим на планинама, али и због очекиване локалне грмљавине.

За подручје Требиња жуто упозорење је на снази само због највише температуре ваздуха до 35 степени Целзијусових.

Максимална дневна температура до 33 степена и очекивана грмљавина активирале су жути метеоаларм за подручје Бихаћа, док је за подручје Ливна исто упозорење на снази због највише температуре ваздуха између 33 и 35 степени Целзијусових.

Наранџасто упозорење значи да је вријеме опасно и да су прогнозиране опасне временске појаве, које су таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Жуто упозорење значи да вријеме може бити потенцијално опасно. Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар