Продао најбољој запосленој фризерски салон за само 1 долар!

Пио Императи, власник цењеног фризерског салона продао је својој запосленој фризерски салон за само један долар!

Занимљивости 12.07.2021 | 15:33
Продао најбољој запосленој фризерски салон за само 1 долар!

Фризерски салон који носи његово име, ризиковао је и запослио фризерку Кати Моура чим је завршила средњу занатску школу пре 15 година. Она од тада ради толико добро да јој је Императи продао свој салон у Њу Хејвену, у Конектикату, за само један долар.


"Она је добра фризерка, добар је и берберин, веома је фина", рекао је Императи за "Неw Хавен Регистер" о продаји Фризерског студија "Пио оф Итали" (Пио оф Италy). "Продао сам јој га за један долар да бисмо остали пријатељи".

Иако ц́е Мура плац́ати кирију Императију, уштедела је десетине хиљада долара таксе за куповину салона, а неће платити ни опрему, залихе и клијентелу.

Императи (79) и даље ради у свом бившем салону, али сада само као спољни сарадник.

"На крају ми се остварио сан да могу да салон предам неком достојном", рекао је он.

Императи је радио 56 година на разним местима и у разним радњама, почевши од бербернице 1965. године, наводи лист.

Мура којој су сада 32 године, сећа се да, када је завршила школу, "нико није хтео да ме запосли јер нисам имала искуства". Позвала је једног наставника у помоц́ и добила број Императијевог телефона. Он и његова супруга су је испробали и на крају је запослили.

"Постали смо као породица. Он је такав са свима који уђу у салон", рекла је Мура о Императију. "Он жели да свако ко ради овде, процвета и постане нешто".

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Директ

12.07.2021 14:02

А "остатак" у кешу. :)))

ОДГОВОРИТЕ