Није знала да 20 година пропушта своју пензију!

100-годишња Британка Маргарет Брадсхаw, ње знала да пропушта 20 година своју пензију!

Занимљивости 15.07.2021 | 16:29
Није знала да 20 година пропушта своју пензију!

Маргарет је је већи део свог живота радила у Канади, па тако да није знала да након свог 80. рођендана који је био 2001.године имала је право на британску пензију од 82.45 фунти седмично.

Односно она  није примала пензију чак 20 година на коју је имала законско право!

Стогодишња Маргарет Брадсхаw тек је почела полагати право на државну пензију након десет година не схваћајући да је имала право – али пропустила је око 75.000 фунти (око 80.000 евра)

Она је 30 година живјела и радила у Канади, али није уплаћивала у пензионо осигурање, па по повратку у Велику Британију 1990. године није имала право на редовну пензију.

Али, није знала да ће право на пензију имати кад напуни 80. година.Ипак, то се догодило 2001. 78-годишња Хелен Цуннингхам њена кћерка прочитала је чланак о људима који не траже пензију, па се запитала је ли и њена мајка међу њима.

“Прочитала сам чланак о томе како хиљаде људи старијих од 80 година не захтијева пензију, па сам се запитала да ли је међу њима и моја мајка”, рекла је Цуннингхам.

Затражила је помоћ од бившег министра пензијског Сир Стива Веба и напокон је почела примати исплате пензија пре две седмице од 30 јуна, али неће добити на жалсот добити 71.000 фунти које је пропустила. Такође је примила плац́ања уназад до 4.000 фунти, али преосталих 71.000 фунти је заувек изгубљено.

Хелен Цуннингхам, такође је рекла рекла је: "До пре неколико недеља никада нисам ни чула за пензије за старије од 80 година - никада нисмо о томе били упознати када је мајка напунила 80 година. Вец́ неко време сам била прилично нервозна због мајчине финансијске ситуације, јер су домови за негу веома скупи, па сам осетио извесно олакшање сазнајуц́и да има право на више - чак и ако је пропустила 20 година." пише Метро

"Драго ми је што је мајка сада има, али није требало да стигне до 100-те да би сазнала за то." додала је на крају кћерка Хелен Цуннингхам.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар