Замбија одаје почаст Ђорђу Балашевићу!

Након Љубљане, Новог Сада, Подгорице, Загреба, Скопља, па и бугарских и пољских градова, још једна држава Замбија, која је три пута већа и од бивше Југославије, одаје почаст бившем амбасадору Уједињених нација и кантаутору Ђорђу Балашевићу.

Забава 19.07.2021 | 20:36
Замбија одаје почаст Ђорђу Балашевићу!

Његов син Алекса са својом супругом Николином и најближим сарадницима стигао је на церемонију у Лусаку, где га је примио градоначелник. Млади уметник и продуцент филма "Мегдан" претходно је преузео морнаску капу, као дар његових домаћина.

Aleksa Balašević
ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА

"Призор у његовом стилу, да нас све најежи и учини поносним. На аеродрому Кенетх Каунде дочекала ме је свечано КАПА ЗАМБИЈСКЕ МОРНАРИЦЕ уручена од стране жандара са сликом на којој пише "Жандара нема који не зна мој лик" стих из песме мог оца, нашег националног блага. АМИН", поручио је Алекса Балашевић.

Aleksa Balašević
ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА

У Замбији Алекса ће провести неколико дана.

"Данас нас је примио градоначелник Лусаке. То је град орприлике као неколико Београда, Загреба, Сарајева. Милес Сампа нас је испред свог града позвао у своју кућу где смо му однели од нашег града поклон новосадски сат. Нисам могао да му објасним да "је једна варош у коју се враћамо" али након што нас је спровео Лусаком Ђолете већ видим; "Није свака варош ко Лусака". Велики понос за све нас, надам се да ће Нови Сад ускоро добити свог великог брата Лусаку, и да Ђолетова функција амбасадора добре воље још увек траје и трајаће", каже Балашевић.

Aleksa Balašević
ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА

(Курир.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ђед

19.07.2021 19:01

Браво, Алекса! Немој стати, шири топли дух свога оца! Таквог човека воли цијели свијет!

ОДГОВОРИТЕ