Шокирани стручњаци: Ово није смјело да се деси у МУП-у

Стручњаци из организација које проучавају безбједност кажу да јесте изнанеђење то што су ухапшени високопозиционирани инспектори МУП-а. Међутим то показује и да је упитна кадровска политика у овој институцији, која никако не би смјела да буде политизована и употребљавана за одржавање на позицијама било које групе, странке или појединца.

Република Српска 20.07.2021 | 20:01
Шокирани стручњаци: Ово није смјело да се деси у МУП-у

Хапшења припадника криминалних група, чистке у редовима МУП-а међу којима је Младен Миловановић, донедавни шеф Јединице за борбу против организованог криминала. Све ово поставља питање зашто баш сада хапшења, ако су они већ дуже вријеме били под надзором?

Сумње у политизацију појачава што је одмах након хапшења Додик изјавио да је знао за акцију, иако ни као члан Предсједништва БиХ, нити као предсједник СНСД-а нема никакве надлежности над радом полиције Републике Српске.   

Додик је посљедњи који треба да говори о раду МУП-а Републике Српске, кажу у опозицији и наводе да је управо Додик све институције, па и полицију подредио својим личним интересима.

Стручњаци из организација које проучавају безбједност кажу да јесте изнанеђење то што су ухапшени високопозиционирани инспектори МУП-а. Међутим то показује и да је упитна кадровска политика у овој институцији, која никако не би смјела да буде политизована и употребљавана за одржавање на позицијама било које групе, странке или појединца.

Основно питање је какав ће бити крајњи исход ове акције, а то ће уједно показати који су прави мотиви покретања ове акције и да ли су криминалне структуре у толикој мјери распрострањене у МУП-у Српске, што је основни узрок неповјерења грађана у рад једне од најважнијих институција у Републици Српској.

(БН)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Криминал

20.07.2021 18:30

Прво, ова акција показује да је сам врх РС повезан у криминалне радње, ако је то истина што причају. Друго, пошто СНСД‘у лагано измиче власт из руку морају нечим показати градјанима како су моћни да и у самом врху пронадју криминалце. Ја лично мислим, да је ова акција смишљена за престојеће изборе. Волио би да знам, колико је новца понудио Господин Лукач и Господин Додик за ову акцију. Веома је провидна .Хахахахаха, хахахахахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Светац

20.07.2021 19:24

Ово народ треба да осуди и једном за вијек вијекова да се ријесимо криминалаца и мафијаса попут Додика и Лукаца и њима сродни лопова.Они којису дрзаву опљацкали до те мјере сада хоце да се ријесе сви целни људи а најсретнијиби били када би могли да посве угасе име ове дрзаве и све институције пренесу на БиХ да бих стим затаскали сваки траг криминала и пљацку од постанка ове дрзаве.

Name

Добојлија

20.07.2021 19:25

Овај народ једино мозе мало да прогледа и осјети неког зивота када се ријеси Додика Зељке и Висковица Тегелтије и други руситеља ове дрзаве за сва времена..

Name

АМАТЕР

20.07.2021 20:13

Ко је након 10. година континуиране пропасти шокиран тај није никакав стручњак. Паметном доста

Name

реалност

20.07.2021 20:28

Сада се види ко стоји на целу МУП-а. Људи попут Лукаца, Костресевица.. сумњива лица увезана са криминалцима! Са оваквима нам нема даље!

Name

КМЕТ СИМАН

20.07.2021 19:16

Шта се сви праве будале па све у овој земљи је краљево и полиција и школе и шуме, здравство, воде, струја, комунално, рудници...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Www

20.07.2021 19:23

Апсолутно никаква акција пред изборну годину, никаква чистка муп-а од криминалаца. То је потпуно погрешан закључак. Ово је обрачун криминалаца унутар муп-а за превласт у истом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апсолутно

21.07.2021 04:19

Вјероватно це ускоро званицно бити прогласена БиХ и РС за просторе дозвољеног криминала. Овдје је тренутно борба у оквиру криминалних картела ко це да има надлезност. Здрава омладина одлази, остаје само коме је касно да оде и ко не мозе да оде. Велики новац је просао и изгубио траг. Мозда је у Дејтону и био пројекат такве, мафијске творевине (не дрзаве) у којој се ниста не треба доказивати. Драган Лукац јуце говори о Давиду Драгицевицу, као провалнику и тудјим стварима које су.му насли у дзеповима? После три године понавља (мозе му се) тезе у које никад нико није повјеровао ни првог дана. Умјесто да постоје закони по којима би морао објаснити своје богарство и других полицијских слузбеника, он измисља лази о украденом бритваку.

Name

Дејан

20.07.2021 19:24

Доказ да са Додиком нема игре, сјеце све у корјену,разноси опозицију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца...

21.07.2021 05:51

Е мој Дејане, да ми је твоја памет, да мало одморим!

Name

Дејан

21.07.2021 09:58

Разваљујемо вас...узалад лази,новац са стране, странци....

Name

Зеки Пресс

21.07.2021 13:57

Мир, мир, мир - нико није крив!

Name

Милена

20.07.2021 19:34

Ви да сте неки стручњаци одмах би реаговали при понашању Драгана Лукаца према Драску Станивуковицу у народној скупштини и одмах је требало распустити или бар тражити да се распусти МуП републике српске јер ко га води обични народ живи у страху у тој својој тако рећи рс и стаце нам таква.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

20.07.2021 20:10

Паметнице па ста мислис како би било стање да се МУП распусти?

Name

Борац

20.07.2021 20:37

На Палама су Милови мафијаси које је он прозивао ликовао а сви су легализовали новац купују станове пословне раде као постене послове а све го лопов. Сдс јест мафијао али ови су доктори наука а неписмени само у својок струци су итекако писмени. Пале и Лукавица легло криминала, корупције, нацелници као постени муле цуте а кроз шапиррнас деру ли деру. Миле заглибили сте сви јос мало вам се писе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.07.2021 21:05

Браво за коментар

Name

Босанац

20.07.2021 21:15

Ко це нас ститити од крининалаца,јос гори криминалци. Нит нам треба оваква полиција ни царина,ми их плацамо а они мафија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

20.07.2021 21:47

Хоће као у Србији да клан ради за државу.ако то пусте за 2,3 године постајемо Мексико

ОДГОВОРИТЕ
Name

дф

21.07.2021 00:37

Полиција РС је криминална организација има сигурно двадесетак година,то треба што има поштеног кадра одвојити и коначно устројит јединствену полицију Државе БИХ,све те институције у РС су труле као и владајућа странка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

21.07.2021 04:21

Свугдје је то тако.Ја удјо код судије за неки прекршај а изненади се судија човјек који је прије 5-6 година мутио са папирима око купивине земљишта.Норма је подобан послушан и богато искуство у лоповлуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам

21.07.2021 04:28

Како се и ко бави кадровима МУП а и како је могуце да балавци додју на високе одговорне позиције а да о томе сам Лукац и Костресевоц не знају са ким имају посла.Они су их постављали и сада требају да дају оставке. Инаце како да им се вјерује.углед се стице а ови дилери којих је изгледа пун Муп показују опсте стање друства.криминал се неце зауставити само овако јер мафија је јака организација. политизација да на свим функцијама је и довеланас до дна, те у свим дрзавном фирмама стоје неписмени подобни криминалци а сви постени и паметни цуте и раде јер немају ста изгубити.Додик утице на све сем на себе..Поставља људе анонимусе без искуства али своје цланове који знају о криминалу боље од сицилијанске ....питам се ко је луд.. оловке у руке и заокрузимо било кога који му је рекао не, па макар и тај није неко рјесење...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

21.07.2021 06:28

Како онај Цераниц СНСДл струцњак за безбједност, коментарисе ове догадјаје? Е "струцнаци" моји...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

21.07.2021 07:00

Тачно је да су заратовали Додик и Лукач.Рат је између два клана у секти званој СНСД ипак навијам за Лукача између два зла.Веће од Додика не постоји.

ОДГОВОРИТЕ