Хрватска уводи рестриктивне мјере за Јадранску регију

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић казао је да ће се нове мјере које тамошњи кризни штаб уводи односити на Јадранску регију, на дио који је наранчасти.

Регион 22.07.2021 | 08:06
Хрватска уводи рестриктивне мјере за Јадранску регију

''Бројеви расту и ми морамо нешто направити како би спријечили барем да се неки догађаји не претворе у суперширитеље. Мјере би требале ступити на снагу у понедјељак", изјавио је министар у Дневнику Нове ТВ.

ЕУ дигитална ЦОВИД потврда биће критериј.

"Сигуран сам ако се то буде поштовало, можемо наставити нормално с љетом, али под контролом. 'Сви они скупови изнад 50 до 1.000 људи ће се морати организовати тако да за њихову организацију одговорност преузму локални штабови заједно с жупанијским штабовима'', објаснио је.

Широм Јадрана љето је резервисано за многе сеоске феште, наставио је.

"Поанта је у томе да гдје се одржавају те феште, да се оне пријаве и онда да локални штаб заједно са жупанијским донесе одлуку могу ли они то контролисати и могу ли пустити. Ако се не усугласе онда ће Национални штаб'', навео је Божиновић те додао да је туризам јако важан и да су засад бројке врло добре, боље од прошлогодишњих.

Свадбе исто имају свој епидемиолошки оквир. Свадбе ће се дозволити до највише 200, 300 људи, рекао је министар.

"Све изнад 15, сад ће бит у Далмацији то, практички неограничено. Свадбе могу бити 200, 300 људи највише. ЦОВИД пасош и то је једна гаранција  да ће све проћи у реду'', коментарисао је министар Божиновић.

Спортска такмичења исто ће бити доступна за гледаоцима који имају ЦОВИД потврду, наставио је те казао како је битно се вакцинисати се, имати негативан тест или да је особа пребољела корону.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

22.07.2021 07:43

Ма иде се системом кухане жабе, полако, да се народ не побуни. Али се иде и селективно, да не буду сви угрожени. Они који не буду захваћени мјерама неће жалити оне који су обухваћени мјера. Али они не схваћају да ће и њима ускоро бити уведене мјере. То смо све већ видјели и овде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре скептик

22.07.2021 14:23

Ни необразованијег становништва ни већих стручњака у свакој могућој научној грани. Престаните да се мешате у посао оних који се цели живот школују да раде оно за шта су стручни, а не да распирују којекакве теорије завера, без давања иједног доказа за своје тврдње. Ова пандемија нас је научила да народи са ниском научном културом бивају лако подложни невакцинашким обманама и изњедрава свеопште неповјерење. Образујмо се и не пишимо глупости! Хвала.