Наставак расправе о измјенама Изборног закона БиХ

Интерресорна радна група за измјену изборног законодавства Босне и Херцеговине ће на сједници заказаној за данас наставити разматрати приједлоге за измјене Изборног закона БиХ.

Босна и Херцеговина 22.07.2021 | 08:24
Наставак расправе о измјенама Изборног закона БиХ

Током протеклог дводневног засједања, 12. и 13. јула, разматрана су поглавља која се односе на бирачки списак, овјеру и кандидирање за изборе, провођење избора, те заштиту изборног права и правила понашања у изборној кампањи.

Предсједавајућа Интерресорне радне групе Алма Чоло након те сједнице је изјавила новинарима да раде по препорукама ОДИХР-а, ОСЦЕ-а, Транспаренцy Интернатионала, а и оно што је уграђено у приједлог Централне изборне комисије БиХ на дневном је реду.

"Идемо редом по поглављима. Пуно ствари смо издискутовали и у вези с одређеним стварима имамо консензус, а на крају ћемо гласати о свакој измјени и допуни Изборног закона", навела је Чоло.

Напоменула је да ће о крупним политичким питањима требати постићи додатни консензус.

(Хина)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РЕ

22.07.2021 06:36

ЈАДНИ СТЕ ВИ КАД СЕ НАТЕЖЕТЕ ЗБОГ КРИМИНАЛАЦА НА ВЛАСТИ И НЕСМИЈЕТЕ НИШТА НОРМАЛНО ЗАКОНОМ УЧИНИТИ ЗА НАРОДЕ БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац и херцеговац

22.07.2021 07:50

Никад ови неце промјенити изборни закон,који њима одговара и стити их од сваког лоповлука и криминала да неби они то радили против себе и на своју стету док их нека сила не примора.

ОДГОВОРИТЕ