"Непотписивање Додикове петиције услуга Српској"

"Свако ко не потпише Додикову петицију урадио је велику ствар за Реублику Српску", рекао је потпредсједник ПДП-а и посланик у НС Републике Српске Игор Црнадак.

Република Српска 25.07.2021 | 17:21
"Непотписивање Додикове петиције услуга Српској"

Црнадак је рекао је Инцкова одлука бесмислена и непотребна и погодује само оним странкама којима одговарају конфликти, попут СНСД-а и СДА.

"Након ове одлуке главне теме су поново геноцид, раздруживање, угроженост и слично, а више нико не пита зашто инспектори МУП-а Српске дају заштиту члановима међународних нарко картела или како то да је породица савјетнице Милорада Додика профитирала на набавци респиратора 10 милиона марака, што су појаве које директно подривају Републику Српску", навео је Црнадак.

Он је нагласио да је ликовање из Сарајева потпуно промашено, јер Инцкова одлука не може угрозити српски народ и Републику Српску, зато што то њен народ неће дозволити и зато што је Република Српска међународно призната од стране свих свјетских центара моћи.

"Због тога се одговор Републике Српске треба утврдити „хладне главе“ и он не смије Републику Српску увести у нове ризике и изолацију. Не смије се ниједна одлука донијети по принципу „урадићемо то па шта буде“ и не смије се због реакције на Инцка Република Српска повести путем мрака, сукоба и самоизолације", истакао је Црнадак и додао:

"Додикова петиција је ноторна глупост и свако ко је не потпише урадиће велику ствар за Републику Српску, јер ће се на тај начин супротставити наставку пљачкања и приватизације институција од стране СНСД-ове коалиције. Подршка овој петицији није подршка Републици Српској, него само политици СНСД-а".

Он је нагласио да је посебан разлог зашто не треба потписати петицију њена два главна промотера, Милорад Додик и Радован Ковачевић. Први је познат по свом изворном ставу о Сребреници: „Ја савршено добро знам шта је тамо било, био је геноцид и то је пресудио суд у Хагу.“, а други је познат по томе што је Републику Српску до јуче називао Републиком Шумском. Нико из Републике Српске, објашњава Црнадак, не заслужује да буде у колони која на челу има овакве ликове.

"На крају, сматрам да је јединство у Српској потребно али до њега вјероватно неће доћи, јер су нам различити циљеви, једни размишљају о будућности Републике Српске, а други о томе како сачувати себе и своје милионе, фирме и некретнине".

Црнадак је подсјетио да је и Додик најавио да неће бити јединства када је назвао неке опозиционаре „смрадовима“, те и након тога наставио са нападима на опозицију.

(БН)

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

боx

25.07.2021 15:36

људи с њим ниста....недајте му легитимитет...одбаците гq...не мозе он бити представник српског народа....с њим н8ста....цао,нема висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

25.07.2021 17:24

Па јесмоли ми нормални.Потписом народ це бити прогласен кривим да подрзаје зла И убијања.Људи не играј те се ватром Свабама треба неко ко це преузети полицу Хитлера одби те ту будалу.

Name

Ре

25.07.2021 18:53

Овакве подвале власти немају подршку ко год има и мало памети.

Name

Ре

26.07.2021 05:49

Па нека казу колико је људи потписало петицију ових дана да знамо на чему смо. Да видимо колику подршку има. Треба њему контра петицију. Гдје су паре?

Name

Матхиас

26.07.2021 20:20

А овај се брцкао на Куби о троску народа и јавља се несто. Додик не ваља, али не ваљас ни ти! Надам се да и за овакве неце бити фотеља кад се промјени власт. И овај би као Додик да мозе. Возио би се и он хеликоптерима и мерцедесима од пола милиона. Узивао би не само на Куби него би посјетио и Сејселе и Маурицијус и остале земље са којима имамо јаке економске и политицке односе. Све о троску народа.

Name

Само русити банду црвену

25.07.2021 15:38

Какве петиције и референдуми...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

26.07.2021 09:40

Подржавам. Досад нај бољи одговор је дао Црнадак. Треба Додика једноставно игнорисати. Зар опозицији није било довољно што их је превесло за гласање у Сребреници. И тад је био позив на Српско јединство. Шта је испало? Шта би од хапшења у врху полиције и те афере? Не могу да сватим да опозиција напрасно заборави за то и опредијели се за нову глупост што им сервираше. Просто разочаравајуће. Опозицији није требало никакво састанчење са влашћу. Треба их пустити нек се ваљају у свом блату. Овако вода иде на Додиков млин. А чини ми се да је он то и инсценирао...

Name

БАЊА ЛУКА

25.07.2021 15:43

БРАВО, БАШ ТАКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

25.07.2021 15:44

Све је то тако како кажеш али како изаци из тог круга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеђа

25.07.2021 15:45

Тако је Игоре-пустите Главоњу нека преброји своје гласаче,па кад види колико их има-Позлиће му!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2021 17:38

Тако је Педја. Слазем се

Name

Браво

25.07.2021 15:45

Ај нека и Црнадак некад погоди. Додик је ово смислио и Инцко је одиграо на његову наредбу. Одавно се зна са је Инцко играц Додика, зато је и цутао све ово вријеме на Додикове прозивке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

25.07.2021 15:47

Паметно.Треба отрести те бандите ција полиција сардјује са наркодилерима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

25.07.2021 15:50

Ово је почетак краја једне епохе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

демобилисани биједник

25.07.2021 15:52

ЛАКТАСКИ ЗЛИКОВАЦ ЈЕ ПРОЦИТАН ко буквар.његова реторика и препуцавање са овим ссовцем нас је довела ту гдје јесмо и због БУРЛЕТА МЕГАЛОПОВА смо добили епитет геноцидног народа.лајао и кевтао БУРЛЕ и ово цекао.да се прикрију опљацкане милијарде а он опет главни цувар РСа.сад це да кевти и на овог сто долази цекајуци да га овај смијени.и то је то.задатак од ватикана испуњен, РУДОЊАпокро милијарде,а ми опљацкани+геноцидни народ.питање свих питања ста онда??зар цемо то дозволити.ОДМАХ ПОСТАВИТИ ЗЛИКОВЦУ ПИТАЊЕ...ДЈЕ СУ ПОКРАДЕНЕ МИЛИЈАРДЕ....тооо је најбитније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оги Сарајево

25.07.2021 20:07

Драги друзе демобилисани, зивим у Сарајеву и сада и зивио сам и прије рата с родитељима. Дакле никад нити од једног Босњака или Босанца, ето рецимо који се и не изјасњава етницки, у овом граду нисам цуо да је рекао да су сви Срби геноцидни, од рата па до данас! А знас и сам ста је овај град све просао. Ех па ако они сами који су изгубили цланове фамилије од граната, снајпера уопсте то не мисле, него јасно рацланују злоцинце од нормалних, обицних људи Срба, суградјана, сународњака, засто би то онда мислио било који други припадник тог народа сиром БиХ. То је највеца подвала од рата па од Хага и све до данас, та колективна кривица која се набацује насем народу од стране тих истих покварењака, злотвора који су пљацкали, убијали, силовали, узели себи енормну финансијску корист, обогатили десет генерација унапријед, али онда це засути кривицу на све да би себе опрали и сакрили се у маси! То је сва мудрост и сустина и зато нипосто и никад на то не требамо пристати! БН, не схватам заиста засто овакав мој коментар не зелите објавити док објављујете огавне ствари, говор мрзње, вриједјање, хускање.

Name

yоки

25.07.2021 16:20

све који потпису и дају податке бурле це уписат да су гласали за секту на изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биx

25.07.2021 16:23

Ниста не потписивати што црвена багра намеће. Људи пробудите се, само скупљају поене за изборе. Сви који га подржавају нису нормални или су бескрајно глупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

25.07.2021 16:31

Ја мислио да у закону пише да Срби не смију негирати геноцид и друге ратне злочине, које је суд пресудио. Кад, погледам, а оно пише да НИКО не смије негирати ратне злочине. Дакле, не може сад Човић причати да је Јасеновац био "одмаралиште за Србе", а већ су Хрвати почели са таквим свињаријама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

25.07.2021 18:36

Како год. Биће случајева људи, који ће "џаба" отићи у затвор, ако овај закон, заиста заживи. Оно као: не пије, не пуши не дрогира се, никад није кривично одговарао, никад мрава згазио, ни казне за непрописно паркирање, никад није добио, али једног дана, твитнуо је да Сребреница није геноцид или још бизарније, шеровао је неког, ко је твитовао да Сребреница није геноцид и добио Је 3 године робије због тога. Овај закон је и за много веће земље од нас, подложан некој врсти манипулације, пошто и људи "којима мјесто није у затвору", завршиће у затвору, због овог закона. Прије свега, ту мислим на интелектуалце, "слободну" интелигенцију и друге најписменије људе, као и оне, да кажем, условно речено, најмање писмене. Тачно се види, да овај закон, није за нас, већ за земље, гдје је много више ова појава изражена, а не за нас, гдје је, упркос минулом рату, који је био крвав, код нас ова појава, слабо је заступљена, јер код нас ни фашизам се добро не прима, баш као и било шта друго, осим националистичких трзавица. Било би боље, да је Инцко наметнуо неки закон, који би највише "погодио" политичаре, који скоро свакодневно, "сију" националну и националистичку мржњу међу народима, када већ нешто намеће, мада нема шта да намеће, пошто ни ово му неће проћи, јер ово је правно насиље. Поставља се питање, шта ће нам парламент, шта ће нам посланици, шта ће нам цјелокупан административни, бирократски и демократски апарат, када један странац, који се овдје понаша као махараџа, преузима улогу, законодавне власти. Тога нема више ни у Зимбабвеу, само код нас у БиХ, као једином случају те врсте у Европи, а и шире, а можда чак и нигдје више, осим код нас, "наравно".

Name

Ре Директ

25.07.2021 19:20

А засто би ти твитовао да је неко кога је суд осудио на неку казну - невин. С којим правом и легитимитетом би то радили ти или ја? Овај циркус додатно заглупљује народе којима је годинама изапиран мозак лосом политиком. Зар није паметније сколовати дјецу у нормалним сколама (не куповати им дипломе) и изградити друство на темељима науке? Залосно је цитати коментаре колико је народ залудјен. Па закон вази за све, нико не смије јавно подривати правни поредак, бранити пресудјени и доказани злоцин и криминал. Те ратне теме се користе за изборне кампање годинама, а резултати су: народа све мање, нормални бјезе из земље, сиротиње све висе, пуно куца а дјеце мозес на прсте набројати итд. Требамо се запитати да ли сви ми доприносимо таквом стању

Name

Доротеј

25.07.2021 16:36

Кад дијелите градјанима савјете, онда понудите и конацно рјесење. Немојте само критиковати власт, него показите ста треба да се уради да се конацно ријеси проблем са наметањем одлука у овој наметнутој творевини пуној криминала и корупције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба срусити банду

25.07.2021 17:53

Опозиција то и ради. И добро им иде

Name

Ре

25.07.2021 18:48

Ко је закувао и са свима нас завадио. Нека ресава. Мада он има папир да је болестан.

Name

Ре

26.07.2021 05:54

Па цовјеце пљујес по творевини, а сједис са њима у институцијама БиХ. Пљујес по СДА, а у коалицији са њима. Па изадји и ето ста треба радити ако то нецес. Не контам ста хоцес?

Name

РС

25.07.2021 16:41

Мислим да је добар дио народа ,,прогледао'' и схватио превару мафијаша који ду нам генерације уништили и младост отјерали. Даће Бог да оду, какви ће доћи...видјећемо, ако буде требало њих отјерати још брже. И тако све док неко нормалан не дође!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

25.07.2021 17:18

Тако је, дај више да се стане тим глупостима из СНСД, народ све лошије живи а они се ухватили небитних ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2021 17:41

Петиција за просјецну плату од 1000ЕУР, хајмо мало петиције о зивотним стварима. Милионери не осјецају да народ презивљава. Доста висе криминалаца на власти и њихових комбинација и уградјиванка.

Name

Ацо

26.07.2021 01:14

Јој како цемо да зивимо кад оде СНСД...па тек тад нецемо имати ста јести...тек тад...

Name

Тако је

25.07.2021 17:37

Слазем се, не са мафијасима сарадјивати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

25.07.2021 17:44

Незнам што се Додик буни кад се ова одлука на њега не односи пошто је он признао геноцид у Сребреници још давне деведесет седме године. Због нас,сумњам?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народе

25.07.2021 17:47

Дозовите се памети Срби нису геноцидан народ како нас зеле приказати. Не попустати .Само слога србина спасава.??❤️

ОДГОВОРИТЕ
Name

Золтан

25.07.2021 17:49

Славо Кукић/ Инзков закон – ново поглавље или наставак старе приче Додик је стјеран у шкрипац: Вучићу је постао превелик терет, не треба чудити ако га пусти низ воду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срдјо

25.07.2021 17:57

Тако је, ниста са том багром,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Црнадак

25.07.2021 18:39

А ‘патриотама’ прво испитати поријекло имовине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.07.2021 19:33

Дајте пустите висе људе да зиве.сви народи нека зиве у миру.гладна уста не питају ко си и које си вјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2021 22:01

Бас тако.

Name

Тетал

25.07.2021 19:42

Ја би мозда и потписао петицији, али када видим овог потрцка и полтрона, као наводно потпарола СНСД Ковацевица, мени је мука када знам и видим ста је у предходном времену говорио за МОЈУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ. ОНА ЈЕ МОЈА БИЛА И ОСТАЛА, за разлику од њега како вјетар дува....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СН_с

25.07.2021 20:34

А ста би са Иконом ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коме веровати

26.07.2021 06:17

Ето, 'ајде да не верујемо том снсд-у иако он несто као ради.Да ли је ниста не цинити ресење.Ста ко други предузима да би анулирао "законе"белосветских дусебризника? Ста цини опозиција? Коме цовек да верује висе? Толико разједињење а проблеми се све висе и висе намецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

26.07.2021 08:37

нико нормалан и ко размишља о будућности посебно своје дјеце неће потписивати никакве петиције, једино што народ жели је да живи у миру, да дође до посла и да може нормално да живи и школује своју дјецу. власт и позиција и опозиција су преврљиви и мисле само на свој положај и своју добробит, народ користе за своје циљеве, примјер нам је грађански рат деведесетих, колико погинулих убијених на свим странама, а нико од њихове дјеце није био на борбеним линијама, само сиротиња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис

26.07.2021 09:18

Ако насједнете на додикову политику бољ вам је да тамо и предете јер цете иовако паси на изборима. Политика мрзње коју додик спроводи ставља српски народ у тор изолације на медународној сцени. Опозиција је тога свесна али не смију пр...ти од додика.

ОДГОВОРИТЕ