Погледајте шта су пронашли у телефону Веље Невоље!

"Један од кључних доказа, фотографије и снимке мучења, касапљења и комадања жртава истражитељима су практично дали сами осумњичени", наводи извор из истраге.

Србија 25.07.2021 | 19:14
Погледајте шта су пронашли у телефону Веље Невоље!

Истрага је покренута 4. фебруара, када су ухапшени и при самом је крају и очекује се да оптужница буде подигнута до 4. августа, када истиче рок од шест месеци, колико осумњичени могу да буду задржани у притвору без оптужења.

Младен Ненадић тужилац за организовани криминал саопштио је да ће то највероватније бити у петак.

Кључни докази на којима ће се базирати оптужница су ДНК налази, прислушкивани разговори, фото-документација, као и искази сведока, али и неколико осумњичених.

"Током непуних шест месеци истраге прикупљено је неколико хиљада страница доказа. Они у међусобној вези резултираће јаком оптужницом, по којој ће се судити осумњиченима. Истрага је неколико пута проширена, последњи пут у уторак и не искључује се могућност да буде и нових допуна, али нема дилеме да су до сада прикупљени докази већ довољни за доживотне казне затвора", открио је извор за Курир.

Припадници криминалне групе, према наводима тужилаштва, сумњиче се за отмице, убиства, трговину дрогом и оружјем, као и прање новца. Засад им се на терет ставља пет убистава, али се верује да је списак жртава групе коју су, како се сумња, организовали Беливук и Миљковић далеко дужи.

"Један од кључних доказа, фотографије и снимке мучења, касапљења и комадања жртава истражитељима су практично дали сами осумњичени јер су ове видео-материјале чували у својим телефонима, за које су веровали да су под заштитом и да никада нико у њих неће моћи да уђе. На сликама, од којих је само неке јавност могла да види, забележени су осумњичени Беливук и други припадници групе, али и одсечени делови тела", објашњава извор.

Као доказни материјал биће коришћени и прислушкивани телефонски разговори, у којима су се договарали о извршењу кривичних дела и откривали ко су им сарадници.

"ДНК вештачење показало је да су петорица младића која су се водила као нестали убијена у кући страве у Ритопеку, у којој је пронађена индустријска машина за млевење меса. Подсећамо да тела несталих нису пронађена, али да су камере са околних објеката снимиле поједине припаднике групе који у време нестанка жртава из куће износи најлонске кесе, за које се верује да су самлевени делови тела, који су потом одношени и бацани у Дунав", подсећа саговорник.

Један сведок-сарадник је како каже извор из истраге открио шифре са својих телефона и открио стравичне снимке, док је други својеручно написао све што зна о криминалној групи.

"Једна осумњичена особа је добровољно дала шифре својих телефона. Истражитељи су били шокирани када су у њеним телефонским апаратима пронашли преко 200 фотографија и снимака, а осим тога, та особа је испричала све што зна. Други припадник групе својеручно је написао сва сазнања о организацији ове криминалне групе, њеном финансирању, али и бруталним злочинима и мотивима за њих. Кандидат за сведока-сарадника, који је и сам био припадник клана, пристао је да изнесе сва сазнања која има и практично је поткрепио сведочењем прикупљене материјалне доказе", наводи извор.

(МОНДО)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Скептик

25.07.2021 17:41

Мене само занима, зашто се евентуални докази против Веље Беливука објављују по медијима а не у тужилаштву и на суду????

ОДГОВОРИТЕ
Name

АПИС

25.07.2021 20:57

Ма твоја памет није за две ноге. У томе лежи и одговор. Да још појасним: не можеш ти то разумјети, немаш чиме.

Name

Цуне

25.07.2021 17:58

Болесници, нека труну у затвору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

25.07.2021 19:55

Ко каже да се докази не прегледају у тужилаштву? Читај поновов. Тужилаштво мора детаљно да проучи све доказе којих има и те како много, видели смо. А на основу доказа да подигне оптужницу. Видели смо шта се десило са убиством оног каратисте, како су докази уништавани, замењени, како су сви докази нестали. Очигледно да је Беливук имао јака упоришта у полицији и судству. Сада је то немогуће да се деси. Његови пријатељи из полиције и судова немоћни су јер народ је довољно видео. Стрпаће га на доживотну робију јасно је као дан.

Name

Отузно

25.07.2021 18:02

Снимке и слике користи Пинк, Информер и таблоиди власти због боље продаје новина. Већ и пре суда говори се о дозивотној робији, детаље износи Председник државе, много буке и галаме на Пинку као да и нема Тузиластва. Народ слудјен грозним снимцима а како је тек родитељима побијених. Ако су то свакако све олош и криминалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

25.07.2021 18:40

Неки аматери

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

25.07.2021 19:08

Хероји или злоцинци, мозе коментар?

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

25.07.2021 19:27

Хероји се никада нису изивљавали над немоцним противником.Ово треба психолоски испитати и затворити дозивотно Сам нацин обмањивања зртава да додју је подмуклост а не хероизàм.Да су рекетирали пљацкасе дрзавних фирми имало би неку ноту херојства

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

25.07.2021 20:35

од овога ниста не би било да ДЕА није десифровала криптован скy сервер са податцима, позивима, сликама..србијанске слузбе су у реалном времену знале за злоцине и прстом нису макели..паметном доста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаж

26.07.2021 16:43

Не бисе изненадио да их послије неког времена пусте све због недостатка доказа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

28.07.2021 21:56

Ово судјењ треба да буде јавно била би гледаност масимална гледанија од турковица и екипе

ОДГОВОРИТЕ