Ово су познати који су купили карту за свемир!

Више од 600 особа већ је купило карту за лет у свемир, а своја места за ово 90-минутно путовање резервисале су бројне познате личности.

Забава 26.07.2021 | 21:34
Ово су познати који су купили карту за свемир!

Недавно су Џеф Безос, најбогатији човек на свету, са још троје чланова посаде полетели до ивице свемира и безбедно слетели назад на Земљу. Пре њега је то урадио и Ричард Бренсон, милијардер и власник компаније Вирџин Галактик. Након њих двојице, више од 600 особа већ је купило карту за лет који траје 90 минута, а цена му је 250.000 долара, међу њима су и многе познате личности. Мотивација за пут је различита, па је тако, на пример, певачица Ријана своју карту резервисала још 2013.године. Она је опседнута свемиром и причама о ванземаљцима.

Rijana
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

Цена карте је 250.000 хиљада долара за лет који траје 90 минута, од полетања до слетања, а који ће јој омогућити да буде међу пионирима свемирског туризма.

Поред познате певачице, своје место је резервисао и глумац Леонардо ди Каприо, чији мотиви нису обелодањени у медијима. Своју карту обезбедио је и Џастин Бибер, који је пре неколико година изјавио да би једном волео да сними спот у свемиру, преноси "Неwс.Yахоо"

Leonardo Dikaprio
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

Ештон Кучер је био 500. потенцијални путник, а наводно му је и сам Бренсон захвалио на пријави. Међутим, недавно су се појавили наводи да гаМила Кунис наговара да ипак одустане од путовања и прода карту, преноси "ЦНН".

Ešton Kučer
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

На списку су и певачица Кејти Пери и њен бивши супруг, који јој је карту купио као поклон за 35.рођендан. Још један бивши љубавни пар је резервисао карте - Бред Пит и Анђелина Џоли. Глумица Кејт Винслет је осигурала путовање за целу породицу захваљујући супругу који је нећак Ричарда Бренсона.

Илон Маск је такође купио карту Вирџин Галактика, иако је у медијима и светској јавности постојала одређена бојазност да би милијардери могли да уђу у сукоб због својих компанија које се баве сличним стварима.

Компаније Илона Маска и Ричарда Брансона нису баш директни конкуренти. Вирџин Галактик је усмерен првенствено на свемирске туристе задовољне суборбиталним летовима. У међувремену, СпацеX је своје туристичке напоре усредсредио на летове на Месец и обично носи скупљи терет у свемир, наводи "Форбес".

Ilon Mask
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

(Курир.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Доклен

27.07.2021 21:01

Стизе,људска бахатост?

ОДГОВОРИТЕ