Орканско невријеме похарало дијелове Аустрије (ВИДЕО)

Олујно невријеме с јаком кишом и градом праћено олујним вјетром који је пухао и до 100 км на сат погодило је у сриједу дијелове аустријске покрајине Горње Аустрије, а најгоре је прошло подручје око града Браунауа

Регион 29.07.2021 | 21:06
Орканско невријеме похарало дијелове Аустрије (ВИДЕО)

Олуја је трајала кратко, али разорном орканском вјетру било је то довољно да сруши једну од породичну кућа у Еггелсбергу. Оркан је порушио и бројна стабла која су у неким дијеловима покрајине пала и на саобраћајнице зауставивши саобраћај.

У Ханденбергу, како су јавили горњоаустријски медији, један је возач у задњи тренутак успио изаћи из аута и избјећи смрт прије него што је на његов аутомобил пало стабло. Ватрогасци и помоћно особље имало је пуне руке посла.

Само у пола дана више од 400 интервенција. Акцији спашавања придружио се је и хеликоптер за хитне случајеве који се је унаточ орканском вјетру успио спустити и спасити 58-годишњу Чехињу која је била у животној опасности.

Само у стамбеном округу око Браунауа било је 220 интервенција, а олујним невременом тешко су погођени и градови Риед у Иннкреису, Вöцклабруцк и Wелс с околицом. Покрајинска ватрогасна команда Горње Аустрије извијестила је да је у интервенцијама због невремена у сриједу на терен изашло 2300 ватрогасаца.

Само у четири дана, од прошле недјеље до ове сриједе било је то већ пето велико олујно невријеме које је захватило Горњу Аустрију и причинило голему материјалну штету милионских размјера.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пухао

29.07.2021 21:24

Утицај суседа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

30.07.2021 14:39

Уууу јел то тамо где је родјен бркица Адолф.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

31.07.2021 03:00

То је тамо гдје се вратио педер Инцко. Нерадник и нискористан створ