Стотине грађана на улицама Братиславе због вакцинације

Стотине људи блокирале су саобраћај у центру Братиславе због закона којим се лицима вакцинисаним против ковида 19 омогућава лакши приступ јавним догађајима и мјестима, јављају словачки медији.

Регион 29.07.2021 | 22:54
Стотине грађана на улицама Братиславе због вакцинације

Нови закон, према коме ће лица која нису вакцинисана морати да се тестирају ако желе да присуствују јавном догађају и да уђу у неки јавни простор, одобрио је парламент прошле недјеље, а у понедјељак је потписала предсједник Зузана Чаупотова.

Све већи број земаља уводи прописе према којима ће или потврда о вакцинацији или негативан тест бити потребни за улазак у биоскоп, ресторан или друге затворене просторе.

Мање групе демонстраната почеле су још јутрос да се окупљају испред званичне резиденције Чапутове, а њихов број цијели дан се повећава, пише лист “Деник Н”.

Мирним протести су блокирали саобраћај у граду, али полиција није интервенисала.

Слични протести одржани су прошле седмице испред парламента када је полиција испалила сузавац према лицима која су блокирала и гађала јајима улаз у зграду.

У Словачкој је до сада вакцинисано 35,7 одсто попуалције, што је најниже по глави становника у ЕУ, подаци су Универзитета “Џонс Хопкинс”.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ја сам

30.07.2021 07:05

Се вакцинисао због себе и обзира према другима а не због привилегија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.07.2021 11:19

сретно, само брате падас на фармако пропаганду.

Name

ПЛАНдемија

30.07.2021 12:59

Нема логике, ако вакцинисани могу бити заражени, зашто се онда и они не тестирају???? Значи, да није битно да ли ће на неки догађај ући заражена особа или неће.

Name

Ре брате

30.07.2021 13:46

А они који порицу да постоји вирус, који су тврдили једите бијели лук итд, они сире пропаганду на коју сте ви насјели, а први су били који су вакцину направили.

Name

Алојзије

30.07.2021 07:24

Буди се исток и запад, биди се север и југ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катастрофа

30.07.2021 11:17

Ја искрено не контам због цега ови људи протествују. Ако неце вакцину, могу се тестирати. Нико никога не приморава ни на ста. Заиста не разумијем, вирус је ту (или ако сте тај тип људи 5Г мреза је ту, или запрасивање из авиона, или ста год) и ситуација је таква да је немогуце да не радимо ниста и да не прилагодимо своје понасање. Свако има отворене опције: вакцина, тест, или да остане код куце. Заиста не разумијем сустину протествовања у оваквој ситуацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој за Катастрофу

31.07.2021 02:59

Катастрофално си глуп и безобразан. Ко има право и да помисли да ми казе гдје да удјем и ста да радим? Јеси ли ти нормалан? То би било исто да ти казем: Ако си озењен мозес купити хљеб, а ако ниси молим те изадји ван. Вакцинисанима вец казу да морају примити трецу дозу и тако це ти до краја зивота давати неиспитано средство. Колико ти треба да схватис да је ово пропаганда застрасивања, да не постоји закон на свијету који ти мозе наметнути куцни притвор, маску на лицу и убод у раме.