Велики успјех Вележа: Након пенала избацио АЕК

Фудбалери Вележа пласирали су се у треће претколо Конференцијске лиге након што су у двомечу послије бољег извођења пенала били бољи од фаворизованог АЕК-а.

Фудбал 29.07.2021 | 23:52
Велики успјех Вележа: Након пенала избацио АЕК

У првом мечу одиграном на Грбавици било је 2:1 за "рођене", а вечерас је у Атини било 1:0 за грчки тим. У продужецима није било погодака, а играчи Вележа су били сретнији и спретнији у пеналима па су прошли у наредну фазу.

Кренуло је жестоко на обје стране. Прву шансу имао је АЕК у 10. минути када је Богдановић добро одбранио ударац Арауја. Само четири минуте касније Ћосић је шутирао снажно искоса, али је Станковић био присебан.

Игра се потом примирила до 34. минуте када је АЕК имао колосалну шансу. Араујо је шутирао из окрета, али је лопта прохујала поред гола.

Игра се распламсала па смо брзо видјели двије одличне шансе на обје стране. Прво је Станковић одбранио ударац Зајмовића који је био сам на петерцу, а већ у наредном нападу Танковић је силовито шутирао, али је Богдановић изванредно реаговао. До краја полувремена се игра поново примирила па није било промјене почетног резултата.

Имао је АЕК иницијативу у другом полувремену, а близу гола био је Танковић у 52. минути када је неометан шутирао преко Вележовог гола.

У јеку напада домаћих, Вележ је могао у потпуности шокирати домаће када је Анђушић у 69. минути изломио два играча АЕК-а и оставио повратну лопту за Ћосића који је с десетак метара шутирао поред гола.

Кренуо је АЕК потом жестоко до краја утакмице по побједу, али је одбрана Вележа на челу с голманом Богдановићем издржала све налете па погодака није било све до судијске надокнаде. Судија је продужио девет минута, а у осмој је Манталос погодио из велике гужве за коначних 1:0 након регуларних 90 минута меча.

У продужецима није било готово никаквих узбуђења будући да су обје екипе биле доста уморне па су услиједили пенали. Сретнији и спретнији били су играчи Вележа који су тако остварили пласман у наредну фазу такмичења.

Вележ ће у трећем претколу Конференцијске лиге играти против шведског Елфсборга који је у двомечу 2. преткола у два наврата разбио молдавски Милсами (4:0, 5:0) који је раније избацио Сарајево. Први меч Вележа и Елфсборга игра се већ наредне седмице.

(Клиx.ба)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Велез

29.07.2021 21:58

Честитке Рођени!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

29.07.2021 22:34

Бравооо Родјени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

29.07.2021 22:52

Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јип

30.07.2021 05:05

Ову утакмицу требају играци Борца и Сарајева добро погледати да виде Како се људи срцем боре за свој клуб Велез, свака цаст

ОДГОВОРИТЕ