Маљковић отворено: Пораз од Француске није изненађење 

Женска кошаркашка репрезентација Србије је поражена од Француске резултатом 91:76 у дуелу за бронзу, а своје утиске послије меча изнијела је Марина Маљковић.

Кошарка 07.08.2021 | 15:33
Маљковић отворено: Пораз од Француске није изненађење 

Прилично искрено је рекла да је противник био бољи и да је једва чекао да се реваншира дјевојкама за онај пораз на Европском првенству.

– Дефинитивно се види какву смо екипу побиједили на Европском првенству. И не само њих, него и Белгију онда, сви су причали тада: “Јао, кога сте ви добили“, а сада видимо какав је то тим. Ништа нас то није изненадило. Просто, ми данас нисмо могли, а они су имали шутерски дан. Није мени ни то изненађење, једноставно су заслужили побједу. Морамо причати ствари онакве какве јесу, једва су чекали да нам се реванширају, једноставно лудачка енергија да нас побиједе. На крају крајева, без икаквог алибија, ред је дошао на њих. То је живот – истакла је селекторка.

Објаснила је и како је изгледао опроштај Соње Васић и Јелене Брукс.

– То је данас већ тешко, али сутра би требало да не буде. Оне су толико тога дале, ви знате шта је ова генерација све урадила, сви смо жељели да завршимо на најбољи могући начин, са двије медаље, али морате бити свјесни да је темпо био потпуно нов и екстремно тежак. Видјели сте, попадали су на крају, није више било снаге ни за шта. Сад кад је крај, могу да поменем и Соњину корону. Дјевојке нису стале, без иједног дана одмора су дошле на припреме. То се никад није десило. Увијек су имале двије недеље одмора, све је било на брзину, па онда велики успјех, дочек... Тим је много патио док је био без Соње, практично са два три тренинга она је одиграла утакмицу против Канаде и ми смо знали колико могу. Све је била сува импровизација. Оне су звијезде, и много тога дале и то мора да се гледа - нагласила је Маљковићева.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар