Први пут после 80 година рођени слонови близанци на Шри Ланци! (ВИДЕО)

На Шри Ланци су после готово 80 година рођени слонови-близанци, саопштиле су данас власти за заштиту дивљих животиња.

Занимљивости 02.09.2021 | 17:35
Први пут после 80 година рођени слонови близанци на Шри Ланци! (ВИДЕО)

Слоница позната по имену Суранги, стара 25 година, родила је близанце, оба мужјака, у сиротишту за слонове у Пинавали, рекао је портпарол сиротишта, а преноси агенција Ројтерс.

Њихов отац, 17-годишњи Панду, такође је становник сиротишта. Стручњаци за слонове из Шри Ланке наводе су да су близанци од припитомљеног слона посљедњи пут рођени у земљи 1941. године.

Једна од највећих туристичких атракција Шри Ланке, Пинавала, основана је 1975. године за бригу о дивљим слоновима које је требало спасити или лијечити од повреда. Влада је објавила строге прописе за заштиту животиња које се сматрају вец́инским у вец́инском будистичком народу.

Многи богати људи из Шри Ланке – укључујуц́и будистичке монахе – држе слонове као куц́не љубимце како би показали своје богатство, али су извештаји о злостављању широко распрострањени.

Они који буду кршили нови закон биц́е стављени на бригу о њиховом слону и могли би се суочити с трогодишњом казном затвора. Званични подаци показују да у Шри Ланки има око 200 припитомљених слонова, а у дивљини се процењује на 7.500 дивљих слонова.

Хватање дивљих слонова је кривично дело за које је предвиђена смртна казна, али кривично гоњење је ретко. Активисти кажу да је у протеклих 15 година из паркова дивљих животиња украдено више од 40 беба слонова.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар