Пролетео авионом кроз два тунела! (ВИДЕО)

Лудост или храборст, ипак чини нам се да за Италијана Дарија Косту био је прави летачки изазов. Срећом по њега, успео је да се упише у Гинисову књигу рекорда и да пролети кроз два тунела!

Занимљивости 06.09.2021 | 16:34
Пролетео авионом кроз два тунела! (ВИДЕО)

Нико никада није пролетео кроз тунел у авиону све док Коста није то урадио. Да изазов буде већи, пролетео је кроз два тунела брзином од 245 километара на час!

Коста, који је професионални тркачки пилот, упалио је свој специјално модификовани авион у суботу у рану зору у једном од два тунела Каталка на турском северном ауто-путу Мармара.

Са више од две деценије летачког искуства и бројних достигнућа у кокпиту, 41-годишњи Италијан има више од 5.000 сати у ваздуху, од чега половину радећи разне акробатске маневре.

Окружен бетонским зидовима, Коста је полетео у пригушеном осветљењу у 6.43 часова по локалном времену, када му је сунце било иза леђа како би имао савршене амбиенталне услове.

Чињеница да је био ограничен простором одозго и са страна, Италијан је морао да држи авион тик изнад асфалта истовремено стабилно летећи и не скрећући нимало, јер су зидови од крила били удаљени тек четири метра.

Промене у струјању ваздуха заједно са веома осетљивим управљачким контролама летелице захтевале су од Косте реакције брже од 250 милисекунди и фине милиметарске покрете руку током читавог лета.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар