Швеђанин звао самог себе 55 сати да би избегао посао!

Да би избегао посао, један шведски порески службеник данима је звао свој број телефона пуних 55 сати. Све док га надређени с посла нису разоткрили…

Занимљивости 09.09.2021 | 15:43
Швеђанин звао самог себе 55 сати да би избегао посао!

Уместо да прима позиве од купаца, 28-годишњи Андреас је позвао сопствени број мобилног телефона наводи се у дисциплинском извештају шведских пореских власти.

Као резултат тога, појавио се у систему свог послодавца као “заузет”, а сви позиви купаца прослеђивани су другим запосленима.

Сада 28-годишњем Швеђанину прети отказ. Јер је он од 10. марта до 5. маја, звао је свој број мобилног 32 пута. Као резултат тога, успео је да “убије” укупно 55 радних сати, што одговара седам радних дана. “Неки од ових позива трајали су сатима“”, наводи се у извештају пореске управе.

Андреас је на радном месту у пореској управи био запослен од маја 2020. године, али због пандемије је од јануара 2021. радио од куће.

Тек у априлу је један од његових претпостављених приметио да 28-годишњак телефонира необично дуго у поређењу са другим пореским службеницима.

На питање, човек је коначно признао да није радио током ових позива. Очигледно, није се посебно кајао: Интерна истрага је показала да је, чак и након пријема, упутио још четири позива на сопствени број мобилног телефона.

Кад је позван на разговор с надређенима признао је шта је чинио, мада је интерна истрага показача да је поновио још четири пута након споменутог разговора, а кад су га шефови поново позвали на разговор у мају, одговорио им је да му је мотивација за рад “изузетно ниска”.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар