Обустављена истрага против Давора Драгичевића

Давор Драгичевић каже да му данас таква одлука Тужилаштва не значи много и да је дошла са три године закашњења.

Република Српска 13.09.2021 | 18:52
Обустављена истрага против Давора Драгичевића

Адвокат Драган Толимир је потврдио да је добио одлуку Тужилаштва која му је адресирана 8. септембра 2021. године.

Давор Драгичевић каже да му данас таква одлука Тужилаштва не значи много и да је дошла са три године закашњења.

“Што се мене лично тиче, не значи ми та одлука ништа”, каже Драгичевић.

Истрага против Давора Драгичевића вођена је због дешавања испред Народне скупштине Републике Српске (НСРС) 17. децембра 2018. године. Тада су грађани окупљени око групе “Правда за Давида”, предвођени Давором Драгичевићем, дошли пред ентитетски парламент, у којем су посланици бирали нову Владу Републике Српске. Грађани су испред Скупштине протестовали због тога што је Драган Лукач поново био предложен за министра унутрашњих послова.

Пријаву против Драгичевића поднио је сам министар унутрашњих послова Драган Лукач.

Драгичевић, који се налази у Бечу, за БИРН БиХ говори да, три године након дешавања испред Скупштине, обустава истраге долази касно.

“Закаснили су скоро три године. На вријеме смо препознали њихове намјере и осјетили њихове монтиране процесе”, коментарише Драгичевић наредбу о обустави истраге против њега.

Додаје и да он и даље инсистира на откривању убица свог сина, али и на томе да одговорност сносе и они који су покушавали да заташкају убиство и који су у ту сврху прогонили њега и чланове групе “Правда за Давида”.

Обустава истраге против Драгичевића је за адвоката Толимира показатељ да су институције кориштене само како би се грађани застрашили и одвратили од даљих окупљања.

“Ово је показатељ да је ово био чист прогон и да су користили све да онемогуће људе да протестују. То је злоупотреба институција јер ако ниједна пријава није резултовала оптужницом, очигледно је да је Тужилаштво кориштено за притисак”, каже Толимир.

За исто кривично дјело, “угрожавање сигурности министра унутрашњих послова Драгана Лукача”, истрага је вођена против чланова неформалне групе “Правда за Давида” – Озрена Пердува и Софије Грмуше.

“Против нас двоје истрага је обустављена у фебруару ове године, након што смо Софија и ја инсистирали да видимо шта се дешава са том истрагом”, каже Пердув.

Против Давора Драгичевића за исто дјело, “угрожавање сигурности министра Драгана Лукача”, тренутно се води још једна истрага, али у приједорском Окружном јавном тужилаштву.

Грађани окупљени око неформалне групе “Правда за Давида” протестују у континуитету од марта 2018. године. Протести су почели након што је на обали Врбаса пронађено тијело двадесетједногодишњег Давида Драгичевића, чија смрт још није разјашњена. Истрагу о убиству од бањалучког Окружног тужилаштва у априлу ове године преузело је Тужилаштво Босне и Херцеговине.

Пред Основним судом у Бањалуци у току је суђење против Давора Драгичевића, по тужби коју су због клевете поднијели Драган Лукач, Дарко Илић и Дарко Ћулум, садашњи и бивши високи функционери Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

(Детектор.ба)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

дјуро

13.09.2021 17:48

Па овај отпад од људи се насао у пат позицији па хајде било ста да се помјери !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

13.09.2021 18:06

Ма коме је он битан, излупао се,избламирао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2021 21:10

Ај заради и ти који динар

Name

Дејан

14.09.2021 09:09

Одлицно си написао, продао се ради новца.

Name

Ааа

13.09.2021 18:18

Ко би други него лопови и гангстери поднијели тужбу против оца убијенод Давида,сјеме им се затрло дабогда.Да бог да вам лијепе и дуготрајне болести,што дуже се патили и умирали а немогли умријети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

13.09.2021 22:23

АМИН.ИЗ ВАШИХ УСТА,У БОЖИЈЕ УШИ.

Name

Петар

13.09.2021 18:40

Већ дуго нема Лукачеве слијепе пјешадија са дугим цјевима на улицама Бања Луке да плаше народ, а ни он се хвала Богу ријетко види и чује тако да се и народ одмах љепше и сигурније осјећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не ви еруј

13.09.2021 20:26

Сви су они корумпирани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мудро али касно

13.09.2021 23:20

Обустављена је истрага јер це суд босне и херцеговине да потјера добро предмет, а кад надју да је лопов судио* бице јос вецег белаја??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видра

14.09.2021 06:57

Убице И помагаци су заслузили да виде целију без свјетла.За свих оних теских И претеских Давидових мука ,Бог це им судити,он је судија праведни .

ОДГОВОРИТЕ