Ресторан у коме гости сами себи пецају вечеру! (ВИДЕО)

Ресторани ланца “Зауо“, што у преводу значи “седи и пецај”, могу се наћи широм Јапана. У овим ресторанима гости сами себи пецају вечеру!

Занимљивости 14.09.2021 | 15:20
Ресторан у коме гости сами себи пецају вечеру! (ВИДЕО)

Ухватите храну, реците како желите да буде припремљена, а затим једите. Овако би се укратко могао описати концепт потпуно јединственог јапанског ресторана „Зауо“.

Када уђете унутра, прво што ћете приметити, поред огромног простора за седење у облику чамца, јесте џиновски резервоар насред ресторана. Унутра ће бити најмање десет врста риба, спремних за улов.

Ту почиње забава. Ресторан наутичке тематике нуди штапове за пецање и мреже за све госте како би уловили своју вечеру.

Сваком госту се додељује помоћник, посебно назван „пратилац риболова“. Он ће провести све кроз своје риболовно искуство: причврстиће мамац на сваки штап и пружити смернице када се удица забаци у воду.

Особље помаже у идентификацији различитих риба у сваком резервоару, будући да сваки садржи различите врсте рибе, како би се осигурало да гост улови рибу коју је желео. Конобари бодре људе док пецају, без обзира колико то трајало.

У “Зауу”постоји строга политика забране хватања и пуштања, што значи да гости морају појести оно што упецају. Када успете да уловите рибу, кувари ће припремити оброк по вашој жељи.

Улов је узбудљив чин за све госте, каже портпарол ресторана, и додаје да сваки пут када неко улови рибу, запослени су дужни да навијају, певају и ударају у бубањ.

Једна ствар је сигурна, риба на тањиру госта увек је свежа.