Одржан први “Свесрпски атлетски куп”: Моззарт подржао атлетичаре Српске

Атлетичари свих савеза поручују да су пуни емоција јер се ради о такмичењу које промовише српско јединство

Спорт 16.09.2021 | 16:47
Одржан први “Свесрпски атлетски куп”: Моззарт подржао атлетичаре Српске

У Требињу је јуче одржан први “Свесрпски атлетски куп” поводом обиљежавања 15. септембра, Дана српског јединства, слободе и националне заставе. У такмичењу је учествовало 100 атлетичара подијељених у пет екипа, а најбољи су били Војвођани. Друго мјесто освојио је Атлетски савез Српске, који је дао идеју да се организује ово такмичење. Подршку на том путу пружила им је и компанија Моззарт. 

Такмичење је замишљено као петомеч тимова Косова и Метохије, Београда, Војводине и централне Србије који сачињавају Српски атлетски савез, те домаћина - селекције Републике Српске.

Атлетичари су одмјерили снаге у дисциплинима 100 метара, 110 метара са препонама, 400, 800, 3.000 метара, бацање копља, бацање кугле, скок увис, скок удаљ и скок с мотком.

-Много нам значи помоћ и подршка компаније Моззарт која, по ко зна који пут, подржава атлетику и спорт генерално. Захваљујући њима наши такмичари наступили су у најљепшим дресовима на овом Купу. Веома смо срећни и заиста цијенимо овај гест- каже предсједник Атлетског савеза Републике Српске, Душко Ивичић. 
Најбољи међу атлетичарима из Српске били су Јелена Гајић и Јован Росић који су побједили у трци на 800 и Горана Тешановић који је била најбоља у бацању кугле. 

Према укупном броју бодова, треће мјесто освојила је екипа Централне Србије, четврто Атлетски савез Београда, а пето Косова и Метохије. Ипак, пласман им није био битан, кажу, већ српско јединство које је овдје је побједило.

Атлетичари свих савеза поручују да су пуни емоција јер се ради о такмичењу које промовише српско јединство. Због тога су им подршку пружили и из кабинета предсједнице Републике Српске, градске управе Требиња, ресорног Министарства. Такмичарима из Српске посебно је значајна донација Моззарта. 

- Са задовољством смо подржали смотру краљице спортова у Требињу. Донацијом дресова такмичарима Атлетског савеза Српске дали смо подршку у организацији првог “Свесрпског атлетског купа” са жељом да прерасте у традицију- каже менаџер корпоративних комуникација компаније Моззарт, Марија Раниловић. 
Организатори поручују да им је управо то и план. Наиме, већ најављају да ће идуће године такође организовати “Свесрпски атлетски куп”, а домаћин био могао да буде Атлетски савез Војводине и то у Зрењанину. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар