Игнорисање климатске кризе - огромни трошкови

Медитеранске земље морају да буду предводнице у рјешавању проблема климатских промјена, изјавио је за Ројтерс грчки премијер Кирјакос Мицотакис и упозорио на незамисливе трошкове игнорисања овог проблема.

Свијет 19.09.2021 | 13:39
Игнорисање климатске кризе - огромни трошкови

Он је рекао да би човјечанство могло да се бори за опстанак већ након прелаза у сљедећи вијек.

Грчка, Турска, Кипар и Шпанија овог љета су погођени рекордним шумским пожарима и високом температуром, а научници упозоравају да се регион претвара у "жариште" оваквих догађаја.

Њемачка, Турска и Кина биле су погођене разорним поплавама.

"Више не желим да говорим о климатским промјенама. Желим да говорим о климатској кризи, она је већ овдје", рекао је Мицотакис.

Он је додао да је за рјешавање оовог проблема потребна "хоризонтална политика која суштински прожима сваки аспект нашег економског и друштвеног живота".

(Агенције/ фото: Руптлy)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ноле

19.09.2021 15:19

Ма ста се који к мијесате у климатске услове.Зато нам се и десава то сто се десава јер покусавате на силу несто промијенити.Ваљало нам хиљаду година,сад не ваља ниста.Багро,само узимате паре на некаквим пројектима,ко да вас интересује ста це бито за 100год.Само дај мени,дај сад,и то је то.Фуј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

20.09.2021 07:09

Ево поциње....вец мјесецима паметни и упуцени људи упозоравају да це након цовид19 услиједити климатски терор. Само храбро народе, искљуците вијести и неце имати ста да вас пласи. Све су то њ8хове политицке патке. Нико им висе не вјерује, људи све мање излазе на изборе па немају легитимитет за криминал који врсе. Убрзо им долази крај