Ако те не ставе у читанке пуштаћу сину твоје пјесме!

Вест о смрти Марине Туцаковић растужила је регион, а поред њене породице и пријатеља бројне естрадне личности такође тугују. Певачице и певачи којима је написала хитове скхрани су од бола, јер им је Марина, поред тога што је била сарадник, уједно била и одан пријатељ.

Магазин 20.09.2021 | 21:05
Ако те не ставе у читанке пуштаћу сину твоје пјесме!

Северина Вучковић присетила се драгих момената проведених с Марином,  те је описала њихов последњи телефонски разговор.

– Нико није знао да сакрије сузе к’о Марина… Све их је излила у текстове, у текстове које нико није писао као она. Била је писмена и музикална, зато су се њени текстови органски лепили за песме. Зато је била најбоља. Барем 50% песама које слушате је она написала… Обрадила је све теме женских и мушких емоција. Писала је за многе извођаче – написала је Северина на Инстаграму уз дирљив видео снимак са Марином, нагласивши колики је значај она имала у њеној каријери.

Марина Туцаковић, Антонио Ахел/АТАИмагес

– Имала сам срећу јер је писала и за мене… “Срце, имам за тебе текст… И пошаље ми “Имаш право”… ‘Тридесете”… Али памтићу је по весељу, наговорила ме на “Силиконе”, умирале смо од смеха на текст, на њен текст, јер ако је ико био духовит, била је она. Биле смо “наше”, знала је очарати људе својом невероватном луцидношћу и духовитошћу… – написала је Севе и открила да се Марина бринула за њу и њеног сина Александра.

 

– У својој борби за преживљавање до некидан ме питала:

“Како је мали?”
“Добро је, Маки… Ако те не ставе у читанке, пуштаћу му твоје песме… Добро смо, Маки… Како си ти?”
“А ево, шта знам, час добро, час лоше, али гурам…”

Иде она, горе, мирна, иде горе… гура… једна и једина Марина… Имала је очи боје вена, боје вена, боје Дунава…”, написала је Северина па цитирала песникињу:

Марина Туцаковић, Антонио Ахел/АТАИмагес

“У једном дану се родиш, умреш, заљубиш, упознаш особу која ти промени живот, у једном дану се све догоди…”

Подсећања ради, јуче је Марина Туцаковић изгубила битку после дуге и тешке болести у 67. години. Најпознатији српски текстописац последње дане провела је у КБЦ „Драгиша Мишовић”, где је пребачена пошто јој је у уторак, 14. септембра, позлило, кад је стављена на респиратор.

(24седам.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар