Додик је агресивно довео до кризе, па нека рјешава

"Нек господа из СНСД-а, СДА и ХДЗ-а, којима одговара ова криза, сједну и договоре се како превазићи ову кризу. Њима ово одговора јер се најбоље сналазе у кризама, одговара им криза која је на ивици сукоба јер они знају да владају само у таквим ситуацијама. Лоптица је у дворишту Милорада Додика. Могу се сложити с Вама да је он својим агресивним изјавама вјероватно дијелом довео до овога. Е па нек данас агресивно понуди и рјешење настале кризе."

Република Српска 20.09.2021 | 20:25
Додик је агресивно довео до кризе, па нека рјешава

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић сматра да посао државног посланика није да присуствује једној или двјема сједницама у току мјесеца.

"Посао државног посланика је да буде у народу, међу народом, да види шта је проблем у држави, шта је проблем његовог народа, како да помогне том народу. Тако да ја осјећам да радим", истиче Нешић за ФТВ.

Каже да је овој години и на крају прошле у више наврата указивао на проблем буџета.

"Није одговорност на опозицији, што ДНС и јесте, него је одговорност на владајућим политичким партијама, прије свега на СНСД, СДА и ХДЗ. Они су одговорни и за кризу коју тренутно имамо и за то што буџет није усвојен. Да има имало морала овакав Савјет министара би давно пао. Ми данас нисмо били на сједници јер смо у НСРС-у усвојили закључке и ја сам то данас јасно рекао", навео је он.

Одговарајући на питање како види рјешење проблема Нешић одговара да је решење проблема компромис.

"Треба да нађемо рјешење које ће задовољити све народе који живе у БиХ, а не само један народ. Рјешење проблема је демократија која је потребна и Србима и Бошњацима и Хрватима. Рјешење је да законе доносе изабрани представници, а не неки туђи високи представници. Наметнути закони нас нигдје не воде. Ни у једном од 14 приоритета Европске комисије није постављено да се договоримо око Кривичног закона. Не постоје услови да учествујемо у одлучивању на нивоу БиХ. Ми не блокирамо ништа", нагласио је.

Он тврди да се у Сарајеву и свуда води погрешна политика јер није опозиција стала уз Додика, већ уз Републику Српску и спрски народ.

"Нема овдје никакве подршке Додику. Има неупитност Републике Српске."

Истиче да се компромис може постићи разговором, али да не може опозиција преузети те активности.

"Нек господа из СНСД-а, СДА и ХДЗ-а, којима одговара ова криза, сједну и договоре се како превазићи ову кризу. Њима ово одговора јер се најбоље сналазе у кризама, одговара им криза која је на ивици сукоба јер они знају да владају само у таквим ситуацијама. Лоптица је у дворишту Милорада Додика. Могу се сложити с Вама да је он својим агресивним изјавама вјероватно дијелом довео до овога. Е па нек данас агресивно понуди и рјешење настале кризе", казао је Нешић, који је и посланик у Представничком дому БиХ.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Зоран 91

20.09.2021 18:42

Узелео се Несиц рада у институцијама БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имам ја боље рјесење

21.09.2021 05:59

Све који не раде свој посао а примају плату послати на биро и забранити даљу политицку кандидатуру. Поцети од дрзавних парламентараца који требају доносити добре законе за бољи зивот градјана, не Срба, Хрвата, Босњака и Осталих, вец свих Градјана. Ви то господо политицари не радите од 1990.године. За пар мјесеци би постали нормална дрзава

Name

Ти што имаш боље рјешење

21.09.2021 07:36

Није проблем то што кажеш, али онда ВП не треба да доноси законе, него изабрани људи.

Name

БХ Јаловина

20.09.2021 18:51

И јесте јад и криза. А коме је све сведно, кризе нема ни једне ни друге. Мада јаловина БХ је деструктивна и висе дјелује на ... установу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алис

20.09.2021 18:57

Овај Нешић испаде прави политичар и његове су изјаве чисте и исправне. Свака част Несицу. Нема лупетања, лајања, ружних ријеци. Одговорно понашање једног предсједника Странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

20.09.2021 19:19

Браво Несицу, то је водја опозиције и прави патриота. Свима цовјек све одговори свака цаст краљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срдјан

20.09.2021 19:21

Несицу права политика је то. Свака ти цаст све на своме мјесту кратко, јасно и тацно. Са оваквим политицарима се иде у будуцнос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо Сарајево

20.09.2021 19:22

Морам признати да јаран исправно све ријеце. Млади људи морају доци на власт у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

20.09.2021 19:45

рудоња ово све ради да би га смјенили и да испадне херој

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

20.09.2021 20:03

Браво за Ненада и пуна подрска за политику коју води и представља. ДНС је будуцнос и покретац бољега у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицни градјанин

20.09.2021 21:19

О каквој кризи прицамо? Мени је исто..ујутро устајем, идем на посао као и обицно, дјеца у сколу, гледам како да навуцем мјесец са парама..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјомла

21.09.2021 05:14

А ти обилазис народ,додјес само гдје имас сигурицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕМБРАНТ

21.09.2021 06:24

ЗЛИКОВАЦ ЛАКТАСКИ и његов накот и кумови су покрали 2 милијарде насих пара.БУРЛЕТУ сада одговара рат.само рат мозе прикрит пљацку а он це да узива у похараном.наравно народ це у мајку србију да насели пограницне дјелове око косова.ЗАТО ЗЛИКОВЦА и подрзавају србијанске власти.ето то вам је сценарио.ај здр

ОДГОВОРИТЕ