За ОК Љубиње Банком прикупљено 26.000 КМ

Дијете у Љубињу када се роди, умјесто цуцле дају му одбојкашку лопту – стоји у уводу документарног филма снимљеном поводом 60. годишњице од почетака  одбојке у Љубињу који је на донаторском ручку за Одбојкашки клуб Љубиње Банком премијерно приказан. 

Република Српска 21.09.2021 | 18:01
За ОК Љубиње Банком прикупљено 26.000 КМ

Организатори донаторског ручка су Одбојкашки  клуб Љубиње Банком, општина Љубиње и  Мирко Шаровић, посланик у Представичком дому Парламента БиХ. 

Начелник општине Љубиње Стево Драпић истакао је да је одбојка симбол Љубиња и да се слава одбојкашког клуба Љубиње у протеклих 60 година чула у свакоме крају бивше Југославије. 

„Љубиње је расадних талената одбојкашког спорта свих ових 60 година. Јован Јово Ђурић, зачетник одбојкашког спорта у Љубињу поносно је носио славу југословенске одбојке седамдесетих година. Ђорђе Ђурић родом из Љубиња и дијете нашег одбојкашког клуба окитио се бронзом у дресу Југославије на Олимпијским играма у Атланти. Ту су свакако имена свјетске одбојке која су родом из Љубиња као што су Страхиња Козић, Младен Ликић, Ђорђе Кнежевић и многи други“ – поручио је Драпић. 

Драпић се захвалио свима на вриједним донацијама који ће омогућити да се Одбојкашки клуб Љубиње Банком такмичи у Премијер лиги БиХ ове сезона. 

„На понос је свим Љубињцима да наша мала заједница има премијерлигаша“ – казао је начелник општине Љубиње. 

Предсједник СДС Мирко Шаровић истакао је да ће ова пракса бити настављена идуће године и да је циљ оваквим догађаја развој спорта и очување свих крајева Републике Српске. 

„Обично у оним средима гдје има новца нема талента а тамо гдје нема новца има много талента. Љубиње је град одбојке и задатак свих нас је да подржимо да се одбојкашком лоптом играју ова талентована љубињска дјеца  још много година“ – поручио је Шаровић. 

Рад Одбојкашког клуба Љубиње Банком поред пословне заједнице општине Љубиње на челу са Миланом Пешутом, власником компаније Банком, Душаном Кољибабић, директором предузећа Кока продукт, подржали су и мјењачнице Небац Требиње, Хидроелектане на Требишњице, Гојко Шушић, породица Медан из Љубиња, локални љубињски привредник Божо Илића а затим и руководства општина Билећа, Берковићи, Источни Мостар, Источна Илиџа, Источни Стари Град, Лопаре, Брод, Модрича, Котор Варош као и народни посланик Небојша Вукановић, Миладин Станић, Вукота Говедарица те посланик у Парламенту БиХ Ненад Нешић. 

Нешић је пренио поздраве од Одбојкашког клуба Војводина из Новог Сада и нагласио да је управа овога Клуба спремна да помогне рад и функционисање ОК Љубиње Банком јер се ради о клубу са традицијом и великим расадником одбојкашких талената. 

Током донаторског ручка скупљено је 26 хиљада КМ што је износ који ће омогућити да Одбојкашки клуб Љубиње Банком лакше функционише током такмичења у Премијер лиги Босне и Херцеговине.  

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

НР

21.09.2021 16:18

Дивна акција. За сваку похвалу. Доказ да људи не раде само за паре и гласове је ово у Љубињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

21.09.2021 18:41

Одлицно. Браво Саровицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

АК47

21.09.2021 22:41

У најави пето карање Борца заредом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст донаторима.

22.09.2021 07:03

Свака цас донаторима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ник

22.09.2021 07:03

Свака час донаторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

22.09.2021 09:55

Браво Шаровицу.Напријед до побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сампион

22.09.2021 12:02

Повуци Љубинце из других клубова и освоито Премијер лигу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1978

22.09.2021 13:44

Слазем се, треба вратит Љубињске одбојкасе из других клубова и бити првак БИХ.

ОДГОВОРИТЕ