Телефонске сједнице о Централној банци није било

Из Службе за односе с јавношћу Предсједништва БиХ званично је за Клиx.ба речено да телефонска сједница Предсједништва БиХ није одржана 9. августа 2021. године.

Босна и Херцеговина 21.09.2021 | 14:03
Телефонске сједнице о Централној банци није било

Ријеч је о контроверзној телефонској сједници коју је сазвао предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић о теми именовања Управног вијећа Централне банке БиХ, а на овај званичан одговор се чекало скоро мјесец.

Тада је из кабинета Жељка Комшића саопћено да је сједница у току те да су он и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић гласали за именовање новог-старог састава Управног вијећа, али да се сатима чека одлука трећег члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

"Сједница је у току. Господин Додик одуговлачи са изјашњавањем, вјероватно зато што се некоме обавезао да неће учествовати у раду Предсједништва БиХ", речено је тада из кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Сутрадан, 10. аугуста, из кабинета Милорада Додика је саопћено да ни он ни његови сарадници нису учествовали на телефонској сједници. У демантију је наведено да телефонска сједница уопће није одржана.

Шеф његовог кабинета је казао да је само послан емаил с поруком "Нисмо сагласни", што се односило на став кабинета о одржавању сједнице, а не на гласање о именовању новог Управног вијећа Централне банке БиХ.

(Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар