Ударио медицинску сестру због давања вакцине

Полиција у канадској провинцији Квебек трага за мушкарцем за којег се сумња да је ударио медицинску сестру у лице јер је његовој жени дала вакцину против вируса корона без његовог пристанка, рекао је данас портпарол полиције.

Свијет 22.09.2021 | 20:42
Ударио медицинску сестру због давања вакцине

Како наводи агенција Ројтерс, мушкарац се у понедјељак ујутру суочио с медицинском сестром у канцеларији апотеке у граду Шербрук, који се налази око 155 километара југоисточно од Монтреала, гдје је она била задужена да даје вакцине, рекао је портпарол полиције Мартин Кариер.

"Наш осумњичени је ушао у канцеларију и почео да виче на медицинску сестру", рекао је он.

Портпарол полиције је додао да се чинило да је човјек био шокиран што је његова супруга вакцинисана у апотеци "без његовог овлашћења", а онда је ударио медицинску сестру у лице.

Медицинске сестре широм свијета су се суочиле са случајевима злостављања уједно и са изгарањем на послу због дуге борбе против вируса корона, кажу здравствени званичници.

Протести против вакцинације широм Канаде појачали су се уочи овонедјељних савезних избора, подсјећа Ројтерс.

Премијер области Квебек Франсоа Лего изјавио је да ће његова влада покушати да донесе посебан закон већ у четвртак како би се спријечило да демонстранти против вакцинације протестују близу школа и болница, те да ће тражити да се они новчано казне.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цовјек о нецовјеку

22.09.2021 18:45

Мора даје цлан секте бахат и покватен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новинска наводјења

22.09.2021 19:06

Осиромаси завади владај. Озбиљни изазови су нови станадрди у медијима.

ОДГОВОРИТЕ