Продужен притвор Беливуку и осталим припадницима групе

Специјални суд у Београду поново је данас продужио притвор припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића за још 30 дана.

Србија 24.09.2021 | 17:37
Продужен притвор Беливуку и осталим припадницима групе

Од 30 оптужених њих 27 се налази у притвору и свима је приодужен притворм, сапштио је суд.

На решнеје о продужењу притвора оптужени и њихови адвокати имају право да изјаве жалбу у року од три дана од пријема решења.

Против укупно 30 оптужених у овом лсучају, оптужница је подигнута 30. јула и сада се налази у суду који треба да одлучи да ли ће је потврдити.

Криминалној групи Беливука и Миљковића оптужницом је на терет стављено злочиначко удруживање, пет тешких убистава, препродаја дроге и оружја, као и једна отмица и једно силовање младића.

Поред Беливука и Миљковића оптужница је подигнута и против Срђана Лалића, Милоша Будимира, Марка Будимира, Небојше Јанковића, Влада Драганића, Бојана Хрватина, Дејан Тешића, Николе Спасојевића, Немање Ðурића, Немање Лакичевића, Марка Андрића, Владе Георгиева, Александра Вучељића, Милована Тадића, Филипа Ивановског, Жељка Коџића, Слађане Секулић, Бориса Карапанџића, Николе Стефановића, Владимира Грека, Александра Шћепановића, Алексе Шејица, Мијата Симеуновића, Милоша Лукића Селака, Алексе Дуњића, Војислава Ðордевића, Алексе Стошића, Владимира Димитријевића.

Од њих 30, тројица нису у притору. То су Бојан Хрватин, Владимир Димитријевић и Војислав Ðордевић.

Група се терети да је од почетка 2019. до хапшења у фебруару ове године деловала под велом Партизанове навијачке групе “Принципи”.

Припадници групе су , како се сумња, деловали по упутствима вођа групе, Вељка Беливука и Марка Миљковића који су им давали налоге где, када и на који начин треба да се отме и лиши живота, као и где ће се дрога стављати у протмет...

Налоге су преносили махом преко апликације “Скај”.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ноле

24.09.2021 16:18

Какав притвор висе.Па колико доказа вам треба да неког осудите на дозивотну робину.Зар није довољно јеено убиство.Срам вас било...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видис

24.09.2021 16:23

Групе. А далеко им куца била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ноле

24.09.2021 18:44

Слазем се,све сто сте написали од ријеци до ријеци.То се ресава без много медијске помпе.Осудити ту багру,да висе дана бијелога не виде.Фуј срамоте.

Name

Гнусно

24.09.2021 23:11

Др Голица, који је спасио стотине зивота воде као зивотињу са заврнутим рукама и спустеном главом а овај изопацени манијак, само сто не скакуце поред њих.ФУЈЈЈ.

ОДГОВОРИТЕ